Luka Dončić z rekordnima številoma skokov in podaj (VIDEO)

Resda je ljubljanski košarkar ob slabem metu dosegel le sedem točk, a je bila preostala njegova statistika toliko bolj polna.
Fotografija: Luka Dončić toliko skokov in podaj kot sinoči v ligi NBA še ni zbral. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić toliko skokov in podaj kot sinoči v ligi NBA še ni zbral. FOTO: Ronald Martinez/AFP

Dallas – Slovenski košarkarski biser Luka Dončić je vroč, kar v majici Dallasa dokazuje v slehernem dvoboju lige NBA. Tudi sinoči, ko se je njegovo moštvo pred 19.334 gledalci v domači dvorani American Airlines Center zneslo nad Orlandom (101:76), je bil. Pa čeprav šele tretjič v sezoni ni dosegel dvomestnega števila točk, njegov tokratni izkupiček (7 točk) je drugi najslabši med elito in je predvsem posledica slabega metanja trojk, saj ni iz petih poskusov zadel niti ene (prosti meti 3:3, za dve 2:6). Vendar pa je v 25 minutah in pol na parketu odlično obogatil preostali del statistike in se na las približal celo dvojnemu dvojčku.


S parketa sredi tretje četrtine


Prispeval je namreč še kar enajst skokov in devet podaj, oboje je njegov rekord v tej sezoni! Dodal je še eno ukradeno žogo in si privoščil dve napaki. Vsi v dvorani so si bili enotni, da bi se lahko veselil dvojnega (drugega v sezoni), če ne celo trojnega dvojčka, če se ne bi trener Rick Carlisle že sredi tretje četrtine odločil in ga poklical na klop, odtlej pa ga ni več poslal na parket. Luka je imel le trikrat prej v sezoni manjšo minutažo, tudi v nekaj manj kot 26 minutah pa si je privoščil potezo, ki odmeva po družbenih omrežjih, osmešil je namreč (poškodovanega) črnogorskega centra Nikolo Vučevića z uspešno podajo med njegovima nogama, ki jo je izkoristil Jalen Brunson. Nato je mojstrsko asistriral (in se prav po otroško veselil) še DeAndreju Jordanu, ki je akcijo zaključil z zabijanjem.

Njegov met iz igre je bil slab, le 2:11. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Njegov met iz igre je bil slab, le 2:11. FOTO: Ronald Martinez/AFP



Deseta zaporedna domača zmaga


Telički so se veselili že desete zaporedne zmage na domačem parketu, kar se jim je posrečilo prvič v zadnjem desetletju oziroma po sezoni 2007/08. V zadnji četrtini so pobegnili že za 28 točk, končna razlika (25 točk) pa je vseeno druga najvišja v sezoni, rekordnih 50 točk razkoraka z novembrske tekme z Utahom bo pač težko ponoviti oziroma preseči. V zmagovalnem moštvu je namesto poškodovanega Dennisa Smitha Jr. (desno zapestje) ponovno začel še en novinec Jalen Brunson in bil s 17 točkami drugi najučinkovitejši strelec Dallasa, dve točki več je prispeval Harrison Barnes, na drugi strani se je Jonathon Simmons ustavil pri 18 točkah. Poraženci niso mogli računati na pomoč Evana Fournierja, ki je manjkal iz osebnih razlogov. Zdaj Teličke nov izziv čaka v noči na četrtek, ko bodo v tretjem zaporednem domačem dvoboju gostili Atlanto, ki je v dosedanjem delu sezone zbrala pičlih šest zmag.

 

Preberite še:

Komentarji: