Luka Dončić zagotavlja, da med krizo ni nabiral odvečnih kilogramov

Dallasov as pripravljen pričakuje nadaljevanje lige NBA 30. t. m.

Objavljeno
03. julij 2020 13.08
Posodobljeno
03. julij 2020 16.51
Luka Dončić je med koronsko krizo našel čas tako za vadbo kot za počitek. FOTO: Instagram
B. E./STA
B. E./STA
Luka Dončić je prvi val koronske krize preživel v Sloveniji, zdaj pa je že dobrih deset dni v Dallasu, kjer se s soigralci pripravlja na nadaljevanje lige NBA. Novinarjem je prek videokonference razkril nekaj podrobnosti iz obdobja osamitve.

Potrdil je, da komaj čaka na prve tekme, saj je v minulih štirih mesecih močno pogrešal košarko. Vse je v prvi vrsti zanimalo, kakšna je bila njegova telesna pripravljenost ob vrnitvi v ZDA, saj so zaokrožile novice, da je pridobil kar nekaj odvečnih kilogramov telesne teže.
 

Tenis, nogomet in uteži


»To je bil nesporazum pri izjavi mojega osebnega trenerja. Govoril je o košarkarskem stanju za igro pet na pet. Med karanteno sem se pazil in vem, v kakšni formi sem. Je dobra in prepričan sem, da bo v Orlandu še boljša,« je dejal Dončić in pojasnil, da je redno igral tenis in nogomet ter dvigal uteži.

Dva meseca, ki jih je preživel v Sloveniji, je Dončić izkoristil tudi za sanacijo manjših poškodb zapestja in gležnja, tako da bo konec julija, ko se bo začel zaključni del sezone v Orlandu, stoodstotno pripravljen. »Nimamo kakšnih posebnih ciljev. Želimo dobiti čim več tekem in se uvrstiti v končnico prvenstva s čim boljšim izhodiščem. Ne čutimo pritiska. Na Floridi se bomo zabavali, igrali košarko in se, upajmo, prebili čim dlje," pravi.