Luka Dončić »zmrznil« pod lučmi Staples Centra (VIDEO)

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ob porazu Dallasa proti Los Angeles Lakers s 103:114 ni bil pri metu. 
Fotografija: Luka Dončić je zadel le dva meta iz igre v Staples Centru. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je zadel le dva meta iz igre v Staples Centru. FOTO: Reuters

Z izvrstno formo v zadnjih tednih, na njegovih krilih je Dallas začel nizati zmage, je Luka Dončić postal prvi favorit za naziv novinca leta v ligi NBA, v noči na soboto pa ga je čakal nabito poln Staples Center v Los Angelesu, kjer domujejo LA Lakers. Letos je Dončić enkrat že gostoval v eni najbolj znanih dvoran na svetu in blestel, tokrat pa ni imel svojega večera in Dallas je izgubil s 103:114.

Prvič v karieri v ligi NBA je Dončić ostal brez dvomestnega števila točk, ustavil se je pri šestih točkah, šestih skokih in petih asistencah. Dončića je izdal met, zadel je le dva meta iz igre iz 13 poizkusov, zgrešil je vseh pet metov za tri točke. V zadnji četrtini se je poizkušal zbuditi, a je bila obramba Los Angelesa zelo pozorna na slovenskega čudežnega dečka, ki je izsilil nekaj težkih metov, a nikoli ni bil prav blizu uspeha. 

Dallas je vajeti igre zato prepustil Dennisu Smithu Jr., ki pa ni najbolje razigraval soigralcev, tudi Dončiću niso uspeli pripraviti odprtih metov, da bi se ogrel in Dallas brez svojega prvega strelca ni imel možnosti proti Lakers in LeBronu Jamesu. »Kralj« James je bil odličen, v 31 minutah je dosegel 28 točk, pet skokov in štiri asistence in bil drugi najboljši strelec srečanja.



Najboljši je bil Harrison Barnes, ki je dosegel še točko več, Dwight Powell je prispeval 14 točk, DeAndre Jordan pa le osem, a je vsaj zbral 12 skokov. Dallas bo naslednjo tekmo odigral v svoji dvorani v noči na ponedeljek, ko bodo Mavericks gostili Clippers. 
 

Tudi brez Dragića do zmage


Miami Heat še vedno ne more računati na pomoč prvega organizatorja igre Gorana Dragića, ki okreva po poškodbi kolena, a so tokrat v svoji dvorani kljub temu premagali New Orleans Pelicans s 101:106. Pri Miamiju sta blestela Josh Richardson z 20 in Dwayne Wade z 18 točkami, Pelikanom pa ni pomagal niti odličen večer Anthonyja Davisa, ki se je ustavil pri 41 točkah in devetih skokih. 



Derbi dveh ekip iz zgornjega dela lestvice na Zahodu je po drami v končnici pripadel Denver Nuggets, ki so s 113:112 ugnali Portland Trail Blazers. Nikola Jokić še ne najde prave strelske forme, zato je tokrat v ospredje stopil Garry Harris s 27 točkami, pri Portlandu jih je CJ McCollum dosegel 33. 
 

Preberite še:

Komentarji: