Luka Dončić znova navdušil s čudežno trojko in 20 točkami (VIDEO)

Čeprav je zaradi bolezni izpustil ponedeljkov trening, je bil znova najboljši strelec Dallasa ob zmagi nad Houstonom (128 : 108).
Fotografija: Luka Dončić je navdušil z noro trojko tik pred glavnim odmorom. FOTO: Michael Wyke/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je navdušil z noro trojko tik pred glavnim odmorom. FOTO: Michael Wyke/AP

Houston – Slovenski čudežni deček Luka Dončić prestavlja mejnike v košarkarski ligi NBA. Pred njim ga namreč še ni bilo novinca, ki bi v prvih 19 dvobojih krstne sezone med elito onkraj luže vsakič – brez izjeme – prispeval po deset točk ali več. Pa ne samo to: v več kot polovici dvobojev, kar desetkrat, je dosegel oziroma presegel celo mejo 20 točk, enkrat – ob porazu s San Antoniem pred skoraj natanko mesecem dni – tudi mejo 30 točk (31). Magičnega niza ni prekinil niti sinoči.


Že ob polčasu +18


Njegov Dallas je na gostovanju pred 18.055 gledalci v dvorani Toyota Center ohladil tudi enega največjih zvezdnikov lige, bradatega asa Jamesa Hardna, ki je v prejšnji tekmi ponorel s kar 54 doseženimi točkami. Njegov Houston je pokleknil s 108:128, na takšen razplet pa je namigovalo tudi že dogajanje v prvem polčasu, saj so Telički na glavni odmor odšli z že 18 točkami zaloge. Gostitelji so najhujši pritisk izvedli ob koncu tretje četrtine, ko so z delnim izidom 8:0 razliko stopili na zgolj –5, a se je Dallas odzval nemudoma in učinkovito.


Fantastična trojka


Šele 19-letni Dončić, ki je moral zaradi bolezni izpustiti ponedeljkov trening, je znova navdušil navijače, predvsem s potezo tik pred glavnim odmorom, saj je dobesedno v zadnji sekundi polčasa sprožil skorajda s polovice igrišča in zadel mojstrsko trojko za povišanje prednosti na 74:56. Že dotlej je ljubljanski biser prispeval 15 točk, zgolj v uvodni četrtini kar deset, ob koncu pa je bil – skupaj z rezervistom Devinom Harrisom, ki je vknjižil kar pet trojk – najboljši strelec svojega moštva z 20 točkami (prosti meti 5:5, za dve 3:4, trojke 3:7).


V zadnji četrtini sploh ni igral


Obenem je v 24 minutah na parketu prispeval še šest skokov, dve podaji ter eno ukradeno žogo, obenem si je privoščil štiri napake, vse to pa ob dejstvu, da v zadnji četrtini sploh ni več stopil na parket. Na drugi strani Houstonu ni mogel pomagati niti ponovno razigrani Harden s trojnim dvojčkom za 25 točk (štiri trojke), 17 asistencami in 11 skoki, primaknil je še šest ukradenih žog. Poraženo moštvo, ki je moralo četrtič zapored na kolena, je pogrešalo prispevek še enega asa, poškodovanega Chrisa Paula.

Luka Dončić in soigralci so ohladili tudi velikega Jamesa Hardna. FOTO: Michael Wyke/AP
Luka Dončić in soigralci so ohladili tudi velikega Jamesa Hardna. FOTO: Michael Wyke/AP


V soboto z Jezerniki


Hardnov trojni dvojček je bil njegov prvi v sezoni in že 36. v karieri. Pri Dallasu, ki je že trikrat zapored neporažen, se je dvojnega dvojčka razveselil J. J. Barea s 13 točkami in 12 podajami. Telički so zdaj pri desetih zmagah (ob devetih porazih), a so bili šele drugič v sezoni uspešni na gostovanju. Novo priložnost bodo imeli že pojutrišnjem, v noči na soboto, ko jih bodo na svojem parketu pričakali Jezerniki iz Los Angelesa, sicer sosedje na razpredelnici z enim odigranim dvobojem več in eno zmago več.
 

Preberite še:

Komentarji: