Luki Dončiću 35.000 dolarjev kazni zaradi geste do sodnikov

Vodstvo lige NBA je njegovo potezo označilo za »neprimerno in neprofesionalno do uradne osebe«.
Fotografija: Luka Dončić se je tudi med tekmo z Golden Statom pogosto jezil na sodnike. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se je tudi med tekmo z Golden Statom pogosto jezil na sodnike. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Luka Dončić bo moral vodstvu košarkarske lige NBA plačati 35.000 dolarjev kazni (32.532 evrov). Slovenski zvezdnik v dresu moštva Dallas Mavericks si je kazen prislužil zaradi geste, ki jo je naredil proti sodnikom ob porazu proti Golden State Warriors s 125:127.

Ker nad Dončićem niso dosodili domnevne osebne napake pri metu izpod obroča tik pred koncem tekme, si je Dončić pomel prste kot znak za denar. Sodniki mu sicer na tekmi niso dosodili tehnične napake, a je liga NBA zdaj njegovo gesto označila za »neprimerno in neprofesionalno do uradne osebe«.

Dvoboj med Mavericks in Warriors je bil izjemno pomemben v boju za končnico za obe ekipi. Golden State je po zmagi v Dallasu ostal na šestem mestu zahodne konference, zadnjem mestu, ki neposredno vodi v končnico, z razmerjem zmag in porazov 38:36, Dallas pa je na zahodu padel na osmo mesto s 36:37.

Dončić se sicer pogosto pritožuje nad sodniškimi odločitvami. Je blizu 16. tehnične napake v tej sezoni, za zdaj jih je nabral 15, kar bi pomenilo eno tekmo suspenza. Vendar se štetje ne prenese v končnico lige NBA.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je po porazu proti prvakom napovedal protest in namenil nekaj ostrih besed sodnikom.

Preberite še:

Komentarji: