Madrid je pozdravil Luko Dončića

Tudi Real in Anadolu Efes vodita z 1:0 v četrtfinalu evrolige.
Fotografija: Realova zvezdnika Felipe Reyes (levo) in Sergio Llull (desno) sta izročila spominski pokal Luki Dončiću. FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Realova zvezdnika Felipe Reyes (levo) in Sergio Llull (desno) sta izročila spominski pokal Luki Dončiću. FOTO: Euroleague

Tudi drugi dan četrtfinalnih dvobojev evrolige je bil po okusu prvih štirih nosilcev končnice, ki ostajajo neporaženi. Za razliko od torka so gledalci vendarle občutili precej več vznemirjenja. Še posebej v Madridu, kjer je Real zaostajal za Panathinaikosom z 71:72 le 54 sekund pred iztekom igralnega časa, a z dobro obrambo in natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage s 75:72 in navdušil gledalce, med katerimi je bil tudi Luka Dončić. Dallasov as je v španski prestolnici pozdravil nekdanje soigralce, prejel pa je posebno trofejo v spomin na podvige, ki jih je pripravil v dresu kraljevskega kluba. Na osrednjem ekranu so ga pozdravili z napisom Dobrodošel doma, Luka.

Med njegovimi nasledniki sta tokrat izstopala Jeffery Taylor (13 točk) in Fabien Causeur (12). Klemen Prepelič je dosegel 7 točk (met za dve 1:1, za tri 1:3, prosti meti 2:2), 1 skok in 2 asistenci v 10 minutah, Anthony Randolph pa se je moral zadovoljiti s 3 točkami in 1 skokom. Pri Panathinaikosu je bil najučinkovitejši Nick Calathes s 17 točkami.
 

Blažičevo moštvo klonilo


Košarkarji Barcelone so v Istanbulu resno ogrožali Anadolu Efes in dve minuti pred koncem tekme zaostajali le za pet točk. Tehtnico je na stran gostiteljev prevesil srbski branilec Vasilije Micić s štirimi točkami za končnih 75:68. Micić je bil z 21 točkami tudi prvi strelec turškega moštva, Shane Larkin in Adrien Moerman sta jih dodala po 12. Pri Barceloni je Hrvat Ante Tomić dosegel 14 točk, Kanadčan s slovenskimi koreninami Kevin Pangos jih je pristavil 12, Jaka Blažič pa je v skupno bero prispeval 4 točke (met za dve 2:3, za tri 0:1) in 2 skoka v 16 minutah igre.


Jutri bosta že na sporedu novi tekmi v Moskvi in Istanbulu, kjer bosta CSKA in Fenerbahče poskušala povišati svojo prednost nad Baskonio in Žalgirisom na 2:0.

Preberite še:

Komentarji: