Marko Luković je podaljšal koprsko pravljico (VIDEO)

Krilni center Primorcev je s čudežno trojko potopil Cibono, Cedevita Olimpija na kolenih v Beogradu.
Fotografija: Žiga Dimec je bil prvi strelec Koprčanov v nenavadni tekmi. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Žiga Dimec je bil prvi strelec Koprčanov v nenavadni tekmi. FOTO: ABA

Tritedenski premor v ligi ABA je pustil vidne posledice v igri večine moštev, ogniti pa se jim niso mogle niti slovenske zasedbe. V 20. kolu je do zmage prišla le Koper Primorska po čudežnem košu Marka Lukovića v zadnji sekundi z metom prek treh četrtin igrišča. Pred tem je Partizan gladko osvojil Novo mesto, za konec pa je Crvena zvezda zasenčila Cedevito Olimpijo, ki je že po 11 minutah igre zaostajala za 21 točk in se prebudila šele, ko je bila v izgubljenem položaju.

Koprčani so nadaljevali svojo pravljico tudi brez podpore navijačev, saj so bile tribune dvorane Bonifika prazne zaradi vse bolj grozečega koronavirusa. Večji del tekme pa ni kazalo, da bi lahko prišli do četrte zmage v zadnjih petih kolih regionalnega prvenstva, saj je Cibona prevzela pobudo sredi druge četrtine pod vodstvom nekdanjega člana primorskega moštva Matica Rebca. V 30. minuti je vodila celo s 69:56, tedaj pa so prišle minute slovenskih prvakov. Z nizom 17:2 so si priigrali prednost 73:71, za katero je vendarle kazalo, da je bila le preblisk brez prave nagrade. Zagrebčani so se namreč znova zganili in vstopili v zadnjo minuto z naskokom 78:73.



Zaostanek sta ublažila Nejc Barič s prodorom in Sterling Gibbs s prostim metom, 2,1 sekunde pred koncem pa je gostiteljem pomagal Rebec, ki je zgrešil oba prosta meta. Drugega namenoma, saj ni pričakoval, da bi lahko Koprčani v preostanku časa storili karkoli nevarnega. Z njim pa se ni strinjal Marko Luković, z odbito žogo se je za kratko usmeril proti nasprotnemu košu, vrgel in – zadel. Do tedaj je bil njegov met za tri točke 0:4.
 

Slabe vesti za Krko


Oslabljena Krka je v soboto prepričljivo klonila proti Partizanu, ki je vodil tudi s 23 točkami razlike (47:24 in 56:33) in prevladoval tako pri skokih (37:24) kot pri metih izpod koša in za tri točke. Pri slednjih sta se najbolj izkazala Stefan Birčević (4:5) in Marcus Paige (4:6), medtem ko je imel pri gostiteljih najbolj nemirno roko organizator igre Glenn Cosey (za tri 1:9), sicer najučinkovitejši košarkar novomeškega moštva v tej sezoni.

»Preslabo smo odigrali prvi polčas. Partizan je izkoristil premoč v skoku. Poznal se nam je veliko manjši nabor igralcev. Igrali smo brez dveh igralcev prve peterke, bolnega Luke Lapornika in poškodovanega Ivana Ramljaka, da niti ne omenjam že dolgo odsotnega Paola Marinellija,« je ocenil Krkin trener Vladimir Anzulović, ki je po tekmi prejel še dve slabe vesti. Mega Bemax je ugnala Igokeo in se po točkah izenačila z Novomeščani, Zadar pa je premagal FMP in zdaj zaostaja le še eno za eno zmago. Pred zadnjima dvema koloma pa moramo upoštevati, da je Krka dobila obe tekmi z Dalmatinci.
 

Preberite še:

Komentarji: