Marko Simonović zveneča okrepitev Olimpije

Srbski košarkar Marko Simonović, ki je največji pečat pustil pri Crveni zvezdi, je nova okrepitev košarkarjev Cedevite Olimpije. 

Objavljeno
18. julij 2019 16.55
Posodobljeno
18. julij 2019 19.16
Igralski kader Cedevite Olimpije počasi dobiva končno podobo. FOTO: Blaž Samec/Delo
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Iz slovenskega košarkarskega prvoligaša Cedevite Olimpije so sporočili, da so igralski kader okrepili s Srbom Markom Simonovićem, ki je v minuli sezoni nosil dres ruskega Zenita. Triintridesetletni krilni košarkar je podpisal dveletno pogodbo.
Podrobnosti sodelovanja s članom idealne peterke lige Aba v pretekli sezoni klub v svojem sporočilu za javnost ni razkril.

Simonović je svojo člansko kariero začel v dresu Smedereva, nato pa nanizal nekaj sezon v moštvih, ki so nastopala zgolj v srbskem državnem prvenstvu, kot so Lavovi iz Beograda ter Egronom iz Niša. V sezoni 2006/07 ga je pot prvič zanesla v tujino, kjer je zaigral za Oostende.

Sledil je povratek v domovino v vrste takrat močnega Hemofarma. Od tam se je leta 2008 preselil k podgoriški Budućnosti, za katero je nastopal tri sezone. Sezono 2011/12 je prebil pri berlinski Albi, nato pa je sledila selitev v Crveno zvezdo. Z beograjskim klubom je dvakrat osvojil ligo Aba. Vmes je nosil dres francoskega Pau-Ortheza, po vrhu lige Aba pa je s Crveno zvezdo posegel leta 2016 in 2017.
 

S Srbijo svetovni podprvak


V njegovi zadnji sezoni je bil izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja, v povprečju pa je v 21,4 minutah dosegal 10,2 točki, 2,3 skoke in 1,0 podajo na obračun.

»Občutki ob podpisu pogodbe so sijajni, saj Ljubljano dobro poznam, ker sem tam pogosto igral. Cedevita Olimpija je velik projekt z velikimi ambicijami. Naše ambicije so skladne in to me veseli. S športnim direktorjem Sanijem Bečirovićem sva bila v dobri komunikaciji in zlahka sva se dogovorila o vsem na obojestransko zadovoljstvo,« je po podpisu pogodbe povedal Simonović. 

Svoj pečat je Simonović pustil tudi v srbski reprezentanci, s katero je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Španiji postal svetovni podprvak, leta 2016 na olimpijskih igrah v brazilskem Riu de Janeiru pa tudi olimpijski podprvak. Obakrat je bila od Srbov močnejša reprezentanca Združenih držav Amerike.

 
Nov slovenski mladenič v Realu
Član mladinskih selekcij Heliosa Jan Vide bo postal član španskega velikana, so sporočili iz domžalskega kluba. Ob tem so spomnili, da gre za drugo leto po vrsti, da je član njihovih mladinskih vrst oranžni dres zamenjal za belega kraljevega kluba. Lani je to storil Urban Klavžar.

V lanski sezoni se je Vide, ki je pri domžalskih mladinskih selekcijah osvojil štiri naslove državnih prvakov, udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo letnikov 2005, na katerih je prepričal trenerje španskega kluba. V špansko prestolnico se bo odpravil konec avgusta, po reprezentančnem U15 turnirju SloveniaBall v Slovenj Gradcu, so še pojasnili pri Domžalčanih.