Martin Krampelj naslednja okrepitev Cedevite Olimpije

Slovenski košarkar Martin Krampelj je okrepil ljubljansko moštvo, v Stožice prihaja z Nebraske. 

Objavljeno
12. julij 2019 11.29
Posodobljeno
12. julij 2019 15.52
Martin Krampelj je izkušnje nabiral v ZDA. FOTO: AP
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Dres Cedevite Olimpije bo v prihajajoči tekmovalni sezoni nosil še en slovenski košarkar. Zmajem se je pridružil Martin Krampelj, ki je minule štiri sezone preživel v ZDA, so danes sporočili iz ljubljanske ekipe. Štiriindvajsetletni letni Grosupeljčan je v minulih štirih sezonah nosil dres ekipe Creighton Bluejays iz Univerze Creighton iz Nebraske.

V minuli sezoni je zaigral na 35 tekmah v ameriški študentski ligi NCAA, v povprečju pa dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 0,8 podaje v 25,3 minutah na tekmo. Krampelj je med letoma 2012 in 2014 nosil dres novomeške Krke, leta 2015 je nato sledila selitev v ZDA, dve leti kasneje pa je bil na širšem seznamu reprezentančnih kandidatov.

Krampelj se je po zaključku študija prijavil tudi na nabor lige NBA, a kljub uspešni zadnji sezoni ni bil med 60 izbranci moštev najmočnejše lige na svetu. Pred začetkom poletne lige NBA se je pridružil ekipi Denver Nuggets, za moštvo iz Kolorada pa je zaenkrat zaigral na eni tekmi, na kateri je v sedmih minutah zabeležil eno podajo.
 

Ko je prišla ponudba Olimpije, ni kaj dosti razmišljal


"V klubu smo zelo zadovoljni, da smo uspeli v svoje vrste pripeljati Martina Kramplja. Svojo košarkarsko kariero je Martin začel na slovenskih tleh, nadaljeval v ZDA, se tam tudi dokazal, v Cedeviti Olimpiji pa po zaključku študija prepoznal uspešno zgodbo, ki je lahko zanj tudi odskočna deska za nadaljnjo kariero. Krampelj lahko s svojim načinom igre ekipi pomaga na več igralnih položajih in da moštvu širino, ki je v današnji košarki zelo pomembna," je dejal športni direktor ljubljanske ekipe Sani Bečirovič.

"Pred začetkom poletja so bile na moji mizi številne ponudbe, a ko je prišla ponudba s strani Cedevite Olimpije, tu ni bilo dosti razmišljanja. Zgodba novo nastalega kluba ima velik potencial in po posvetu z družino in agentom Benjaminom Stevićem je bila odločitev o tem, da se pridružim ljubljanskemu klubu, lahka in enostavna. Komaj čakam, da se nova sezona začne, in da se predstavim ljubljanskim navijačem ter stopim na parket Arene Stožice," je ob prihodu v ljubljanski klub dejal Krampelj.
 
V evropskem pokalu v skupini C
Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v evropskem pokalu v sezoni 2019/20 nastopali v skupini C, v kateri so po žrebu v Barceloni še Darušafaka (Turčija), Unics Kazan (Rusija), Brescia (Italija), Joventut (Španija) in Nanterre (Francija).