Miami brez Dragića nemočen proti razigranemu LeBronu (VIDEO)

Los Angeles Lakers so na gostovanju na Floridi zmagali s 113:97, Goran Dragić tokrat ni igral. Še tretji zaporedni poraz prvakov. 
Fotografija: LeBron James je bil v Miamiju neustavljiv. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
LeBron James je bil v Miamiju neustavljiv. FOTO: Reuters

Pri Miamiju so že pred tekmo sporočili, da Goran Dragić zaradi lažje poškodbe desnega kolena proti Los Angeles Lakers ne bo zaigral. To je bil še dodaten udarec za Miami, ki je igral tudi brez Dwayna Wada in Diona Waitersa, Jezerniki na krilih LeBrona Jamesa pa so brez večjih težav prišli do zmage s 113:97.

Kralj James je 12. v karieri presegel mejo 50 točk, dosegel jih je 51 in jim dodal še osem skokov ter tri asistence. Pri Vročici je bil še najbolj razpoložen Wayne Ellington, ki je dosegel 19 točk. Miami je izgubil še 10. letos in je pri razmerju zmag in porazov 6-10, Los Angeles pa igra vse bolje in je trenutno pri devetih zmagah in sedmih porazih. 

»Nisem presenečen, takšnega LeBrona sem že treniral in vem, česa je sposoben. Ko je tako natančen, je brez dvoma odločilen dejavnik. Verjetno bi ga morali pokrivati bolj agresivno ...,« je po tekmi povedal trener Miamija Erik Spoelstra.



V sobotni večerni tekmi je Memphis ugnal Minnesoto s 100:87 in nadaljeval presenetljivo uspešen začetek sezone, Orlando pričakovano ni imel prevelikih težav z New York Knicks, premagali so jih s 131:117, Portland je nadaljeval dober uvod v sezono z zmago nad Washingtonom (119:109), spet je blestel Damian Lillard, ki je dosegel 40 točk, CJ McCollum pa 25. 

V velikih težavah so prvaki iz Golden Stata, ki so izgubili tudi proti San Antoniu z 92:104. Draymond Green zaradi lažje poškodbe ni igral, odsoten je tudi Steph Curry, le razpoložena Klay Thompson (25 točk) in Kevin Durant (26 točk) pa sta bila premalo, da bi premagala ekipo Gregga Popovicha. LaMarcus Aldridge je dosegel 24, DeMar DeRozan pa 20 točk.



To je bil za prvake tretji zaporedni poraz in peti na zadnjih sedmih tekmah. Očitno v Oaklandu škripa, vsem pa bo veliko lažje, ko se bo vrnil Curry. »Ne smeš se smiliti samemu sebi. Treba se je boriti in tekmovati vseh 48 minut. Danes smo se le 24 minut, tako to ne gre,« je bil jasen trener prvakov Steve Kerr. 
 

Preberite še:

Komentarji: