Miami je naš dom

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić v NBA z družino v osamitvi trenira in čaka na nadaljevanje sezone.

Objavljeno
01. april 2020 08.14
Posodobljeno
01. april 2020 08.43
Če se bo koledar NBA spremenil, Goran Dragić (levo) letos morda sploh ne bo prišel v Slovenijo. FOTO: USA Today Sports
STA
STA
Ljubljana - Slovenski košarkar Goran Dragić čas epidemije koronavirusa preživlja z družino v Miamiju na Floridi. Nekdanji slovenski kapetan je v pogovoru, objavljenem na portalu ameriške mreže ESPN, dejal, da ne razmišlja o tem, da bi se v času epidemije vrnil v Slovenijo. Če bo to zahteval spremenjeni koledar lige NBA, letos sploh ne bo šel v Slovenijo.

Dragić je z ženo in otrokoma v Miamiju in sredi pandemije koronavirusa ne načrtuje odhoda v Slovenijo. Njegovi starši so pred kratkim bili pri njem na Floridi, a so zapustili Miami, da so se vrnili domov.

»Pred tremi dnevi sta odletela domov, ker sta morala – vlada je rekla, da se morajo vsi slovenski državljani vrniti,« je dejal organizator igre pri Miamiju v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo. Pri tem je pojasnil, da sta morala na poletu v Slovenijo, na skoraj pol praznem letalu, nositi masko in rokavice.

image
Pri vsakodnevnih treningih ima Goran Dragić pomoč tudi trenerja za telesno pripravo in pomočnika glavnega trenerja. FOTO: USA Today Sports


»Sem v popolnoma drugačnem položaju. Tukaj je moj dom. V Ameriki imamo zdravstveno zavarovanje in tukaj je naš dom, zato bomo ostali tukaj,« je povedal Dragić.

Dragić in njegova družina so spoznali pandemijo iz prve roke. V Miamiju je tudi njegov stric, ki prebiva v Združenih državah Amerike, a se ne more vrniti v rodno Srbijo, ker je ta država zaprla svoje meje zaradi zdravstvenih razlogov. Dragićev brat Zoran, tudi vrhunski košarkar, je bil med igranjem v Španiji v karanteni, nato se je pred kratkim vrnil v Slovenijo in je spet v karanteni, tako da ne ne sme zapustiti svoje hotelske sobe.

»Tam je res nora situacija,« je dejal Dragić in podrobno opisal, kaj je njegov brat preživel v Španiji – eni najtežje prizadetih držav z več kot 94.000 potrjenimi primeri virusa in več kot 8000 umrlimi. Slovenija je do torka potrdila 802 primera s 15 smrtnimi primeri, navaja ESPN.V Miamiju pa se Dragić trudi ohranjati občutek normalnosti. Sodeluje v vsakodnevnih vadbah ekipe s pomočjo aplikacije Zoom, večinoma zjutraj, pri čemer mu pogosto pomagata kondicijski trener in trener za moč Eric Foran in pomočnik trenerja Chris Quinn. »Trudimo se vaditi skupaj, a v osamitvi,« je dejal Dragić.

Dragić se ločeno posveča treningom v svojem domu ob obali in poskuša ostati v dobri kondiciji. Upa, da se bo nadaljevala trenutno prekinjena sezona v NBA. Pričakuje, da bodo odigrali vsaj nekaj tekem rednega dela, preden bodo lahko odigrali končnico.

»Tečem po hiši. Želim biti v dobri formi,« ohranja pozitivne misli Dragić. Dragić je v tej sezoni za vročico v povprečju dosegal 16,1 točke in 5,1 podaje, z rezervne klopi pa je nastopil na 53 od svojih 54 tekem.