Miami spet zmagal, Dragić spet počival (VIDEO)

Košarkarska Vročica je, čeprav brez štirih standardnih igralcev, na gostovanju brez težav, s 121:98, odpravila moštvo LA Clippers.
Fotografija: Justise Winslow je uspešn prevzel Dragićevo vlogo. FOTO: Mark J. Terrill/AP
Odpri galerijo
Justise Winslow je uspešn prevzel Dragićevo vlogo. FOTO: Mark J. Terrill/AP

Los Angeles – Potem ko se je slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Goran Dragić po osmih dvobojih prisilnega počitka zaradi poškodbe kolena mojstrsko vrnil v tekmovalni pogon in h gladki zmagi Miamija nad Phoenixom pod taktirko nekdanjega reprezentančnega selektorja Igorja Kokoškova prispeval dvojni dvojček za 11 točk in 10 podaj, je sinoči ponovno miroval. Že pred začetkom gostujočega obračuna z moštvom Los Angeles Clippers, v katerem je bila Vročica prepričljivo boljša (121:98), je bilo namreč jasno, da v klubu tokrat preventivno ne bodo računali nanj.


Delni izid 17:0


Pa ne le to: trener Erik Spoelstra se je moral v Staples Centru znajti tudi brez novopečenega očka Hassana Whitesida, Wayna Ellingtona in Diona Waitersa, vseeno pa so njegovi varovanci brez težav vpisali drugo zaporedno zmago na gostovanjih in obenem izenačeno najvišjo v sezoni. V prvih treh četrtinah sta bili moštvi še razmeroma skupaj, tik pred zadnjim odmorom so poraženci še vodili za tri točke (90:87), v zadnjem delu pa se je tehtnica začela izdatno nagibati na stran gostov, ki so z delnima izidoma 17:0 in 9:0 neulovljivo pobegnili. To je bil deveti in najtežji poraz gostiteljev v sezoni.


Brez selitve


V zmagovalni vrsti je Dwyane Wade vskočil s klopi in prispeval 25 točk, od tega pet trojk, Justise Winslow, ki je prevzel Dragićevo vlogo, jih je primaknil 21, medtem ko se je še en rezervist Kelly Olynyk razveselil dvojnega dvojčka za 15 točk in 10 skokov. V moštvu iz Los Angelesa je izstopal Tobias Harris z 20 točkami, Lou Williams jih je dodal 18, Danilo Gallinari pa je v statistiko vpisal 12 točk in 10 skokov. Zdaj bo zasedba Miamija ostala v mestu angelov, v noči na torek jo namreč čaka še tretje zaporedno gostovanje, tokrat pri Jezernikih, ki so v zadnjih šestih dvobojih petkrat zmagali.

Goran Dragić je proti Phoenixu navdušil, sinoči pa spet počival. FOTO: Rick Scuteri/AP
Goran Dragić je proti Phoenixu navdušil, sinoči pa spet počival. FOTO: Rick Scuteri/AP

Preberite še:

Komentarji: