Miami tudi brez Dragića do zmage, prvaki so se razjezili (VIDEO)

Košarkarji Miami Heat so v gosteh premagali Chicago Bulls s 103:96, Goran Dragić je zaradi načetega kolena tekmo izpustil. 
Fotografija: Kevin Durant je igral odlično, tudi po njegovih reakcijah pa je bilo jasno, kako zelo si je Golden State želel te zmage. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Durant je igral odlično, tudi po njegovih reakcijah pa je bilo jasno, kako zelo si je Golden State želel te zmage. FOTO: Reuters

Za varovanci Erika Spoelstre se uvod v sezono ni razpletel po željah, ekipa Miamija ni med boljšimi v ligi, tokrat pa so naleteli na prav tako skromni Chicago in tudi brez Gorana Dragića znali zmagati s 103:96. Dragić je imel težave z vodo v kolenu, po lažjem posegu pa bo moral zdaj nekaj tekem spremljati s klopi, a v Miamiju zagotavljajo, da bo Dragić že kmalu spet na parketu.

Strelsko breme je prevzel Josh Richardson, ki je dosegel 27 točk, spet se je izkazal tudi Hassan Whiteside z 18 točkami in 10 skoki, s klopi sta dvojna dvojčka dosegla še Bam Adebayo (14 točk, 13 skokov) in Justise Winslow (10 točk, 10 skokov). Pri Chicagu je bil razpoložen Justin Holiday s 27 točkami in 13 skoki, Jabari Parker je dosegel 23 točk in 10 skokov. 


 

Prvaki razbili Portland


Golden State Warriors so po poškodbi Stepha Curryja padli v negativno serijo, kakršna se jim je v šampionskem obdobju pripetila le redko. Trener Steve Kerr je na sestanku pred tekmo s Portlandom ekipi dejal le, da naj »spet poizkušajo odkriti tisto veselje, s katerim so zmagovali na začetku sezone«.

Očitno so besede Kerra vnovič zalegle, tudi brez Curryja in Draymonda Greena so prvaki leteli po parketu in slavili s kar 125:97 proti Portlandu, ki ima na svojem računu le zmago manj od Golden Stata. Kevin Durant je bil vnovič gonilna sila z 32 točkami, osmimi skoki in sedmimi asistencami, Klay Thompson se je ustavil pri 31 točkah, Quinn Cook pa pri 19. 

Pri Portlandu ni bil najbolj razpložen CJ McCollum, ki je dosegel "le" 19 točk, Damian Lillard jih je dodal 23, Jusuf Nurkić pa 22 in osem skokov. 


 

Detroit presenetil Houston


Minnesota po odhodu Jimmyja Butlerja na parketu izgleda precej bolje, tokrat so s 112:102 premagali Brooklyn. Še naprej so odlični tudi Los Angeles Clippers, ki so na domačem parketu uspeli premagati vroči Memphis po podaljšku s 112:107, obe ekipi imata zdaj na računu 12 zmag in šest porazov. 

Houston je gostoval v Detroitu in naletel na zelo razpoložena Blaka Griffina in Andreja Drummonda. Griffin je Hardnu in druščini nasil 28 točk, Drummond pa 23 točk in kar 20 skokov, kar je bilo na koncu dovolj za zmago s 116:111. Odlično tekmo je odigral tudi Clint Capela, ki je dosegel 29 točk in 21 skokov, James Harden se je tokrat ustavil pri 33 točkah in osmih asistencah. 


 

Hayward na klop, Boston do zmage


Trener Bostona Brad Stevens je vendarle opustil idejo o Gordonu Haywardu v prvi peterki, ki na začetku sezone nikakor ni delovala. Tokrat je Haywarda posedel na klop in premagal Atlanto s 114:96, strelsko je bil še najbolj razpoložen nekdanji center Olimpije Aron Baynes s 16 točkami.

New Orleans Pelicans so presenetljivo izgubili v New Yorku, Cleveland Cavaliers pa so za šele tretjo zmago sezone prekinili 20 tekem dolg niz Philadelphie brez poraza na domačem igrišču. Toronto ni imel pretiranih težav z Washingtonom, San Antonio je na krilih LaMarcusa Aldridga (33 točk, 14 skokov) premagal Indiano, Los Angeles Lakers pa so z novo dobro predstavo LeBrona Jamesa (22 točk, 10 skokov) Utahu prizadejali enajsti poraz v sezoni. 

Preberite še:

Komentarji: