Milwaukee in Antetokounmpo nad Miami in Dragića

Kolesje v v NBA se je sinoči v Orlandu spet zavrtelo, v konferenčni polfinale pa so se uvrstili tudi jezerniki iz Los Angelesa.
Fotografija: Košarkarji Milwaukeeja in prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo so po uvodnem porazu gladko opravili z Orlandom in se bodo za konferenčni finale pomerili z Miamijem. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Košarkarji Milwaukeeja in prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo so po uvodnem porazu gladko opravili z Orlandom in se bodo za konferenčni finale pomerili z Miamijem. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Milwaukee in LA Lakers sta se po zmagah na peti tekmi uvrstili v konferenčni polfinale lige NBA. Milwaukee je ugnal Orlando s 118:104 in bo v polfinalu vzhoda igral proti Miamiju slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. Jezerniki so po zmagi s 131:122 izločili Portland.

Milwaukee je po porazu na prvi tekmi dobil naslednje štiri in si priigral obračun z Miamijem v polfinalu vzhodne konference. Na peti tekmi je imel po polčasu nadzor nad dogajanjem na parketu, saj ga je dobil za 17 točk. Toda »domačini« iz Orlanda, kjer poteka nadaljevanje tekmovanja v ligi NBA po koronavirusnem premoru, so se v zadnji četrtini približali na vsega tri točke razlike (96:93).

Vseeno najboljše moštvo rednega dela lige ni dovolilo preobrata in presenečenja. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je ob zmagi v vsega 28 minutah (imel je težave z osebnimi napakami) dosegel 28 točk ob 17 skokih, Khris Middleton je dodal 21 točk. Pri poražencih je bil znova najboljši strelec Črnogorec Nikola Vučević z 22 točkami.

LeBron James je jezernike zanesljivo popeljal še do četrte zmage v dvoboju proti Portlandu. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
LeBron James je jezernike zanesljivo popeljal še do četrte zmage v dvoboju proti Portlandu. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports


Dvoboj je s 4:1 v zmagah pripadel tudi moštvu LA Lakers, ki je imelo razpoložen zvezdniški dvojec Anthony Davis-LeBron James. Prvi je dosegel 43 točk, drugi pa je zbral trojni dvojček – 36 točk ter po deset skokov in podaj. Iz igre sta zvezdnika skupaj zadela kar 28 od 37 metov. Pri poražencih je CJ McCollum brez pomoči poškodovanega Damiana Lillarda dosegel 36 točk, Carmelo Anthony jih je dodal 27.

LA Lakers še čaka svojega nasprotnika v konferenčnem polfinalu. Bližje temu so košarkarji Houston, ki so na peti tekmi zanesljivo ugnali moštvo Oklahoma. Pri raketah se je po težavah s stegensko mišico vrnil Russell Westbrook. Zadel je vsega tri od trinajstih metov iz igre in dosegel sedem točk.

»Rakete« so zanesljivo slavile zmago s 114:80. Drugi polčas so dobile s 66:35 in so zdaj le še zmago oddaljene od polfinalnega obračuna z jezerniki. James Harden je v 28 minutah na parketu zadel 11 od 15 metov iz igre in se ustavil pri 31 točkah, Robert Covington jih je dodal 22. Pri Oklahomi izrazito razpoloženih košarkarjev ni bilo, s klopi pa je 19 točk prispeval Dennis Schröder.

Houston še zmaga loči od napredpovanja. V peti tekmi je bil James Harden racionalen, a učinkovit. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Houston še zmaga loči od napredpovanja. V peti tekmi je bil James Harden racionalen, a učinkovit. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports



Dallas Luke Dončića bo danes ob 21.30 brez Kristapsa Porzingisa skušali izsiliti odločilno sedmo tekmo proti LA Clippers.

Znan je razpored tekem v konferenčnem polfinalu vzhoda. Ob 19. uri bo na vrsti prva tekma med Torontom in Bostonom, v noči na torek bo na sporedu prva tekma Miamija proti Milwaukeeju.

Komentarji: