Milwaukee potrdil status prvega nosilca (VIDEO)

Košarkarji Milwaukeeja so premagali Philadelphio in potrdili, da bodo redni del sezone končali na prvem mestu. 
Fotografija: Dvoboj dveh odličnih igralcev pod košem je tokrat pripadel Giannisu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dvoboj dveh odličnih igralcev pod košem je tokrat pripadel Giannisu. FOTO: Reuters

Milwaukee Bucks so zagotovo prvo ime letošnjega rednega dela sezone, največ zaslug za to pa ima Giannis Antetokounmpo, ki je z Jamesom Hardnom glavni kandidat za naziv najbolj koristnega igralca rednega dela (MVP). Tokrat so Bucks premagali Philadelphio 76ers s 128:122 in si zagotovili, da jih do konca sezone na prvem mestu lige nihče več ne bo prehitel.

Milwaukee je za ta dosežek že nekaj časa potreboval le še zmago, zato so večkrat odpočili nosilce igre. Tokrat je Giannis letel po parketu in Philadelphii nasul kar 45 točk in 13 skokov, svoj delež je z 22 točkami dodal še Khris Middleton. Milwaukee bo na prvem mestu lige končal prvič po letu 1974, ko je blestel Kareem Abdul-Jabbar. Da je bila Philadelphia do konca v igri za zmago, je bila predvsem zasluga Joela Embiida, ki je zbral 34 točk, 13 skokov in 13 asistenc, manjkale pa so točke Jimmyja Butlerja, ki tokrat ni igral.



Golden State Warriors so si praktično že zagotovili status prvega nosilca na zahodu, zato le še čakajo končnico, tokrat pa so brez težav s 108:90 premagali Los Angeles Lakers. Zvezdniška trojka Kevin Durant, Steph Curry in Klay Thompson je tokrat skupaj dosegla le 33 točk, najboljši je bil DeMarcus Cousins, ki se ogreva za končnico, dosegel je 21 točk in 10 skokov. 

Na tretji tekmi večera, ki ni štela za praktično nič, je Sacramento s 117:104 premagal Cleveland. 

Komentarji: