Miami in Goran Dragić nezadržno proti konferenčnemu finalu

Tudi v tretji polfinalni tekmi vzhodne konference v končnici NBA je bil Milwaukee nemočen proti moštvu s Floride.
Fotografija: Goran Dragić (desno) in drugi košarkarji Miamija  so v izjemni formi v končnici NBA v Orlandu in jih po tretji zmagi proti Milwaukeeju od napredovanju v finale vzhodne konference loči le še zmaga. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić (desno) in drugi košarkarji Miamija  so v izjemni formi v končnici NBA v Orlandu in jih po tretji zmagi proti Milwaukeeju od napredovanju v finale vzhodne konference loči le še zmaga. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports

Miami je v polfinalu končnice vzhodne konference lige NBA že tretjič zapored premagal Milwaukee in je le še zmago oddaljen od finala oziroma polfinala. Slovenski košarkar Goran Dragić je za zmago s 115:100 dosegel 15 točk, pet skokov in tri podaje. Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler s 30 točkami.

Četrta tekma med Miamijem in Milwaukeejem bo v nedeljo ob 21.30 uri po slovenskem času. Doslej še nobeno moštvo v NBA ni uspelo napredovati v končnici po treh zaporednih porazih.

Jimmy Butler je povlekel Miami do tretje zmage. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Jimmy Butler je povlekel Miami do tretje zmage. FOTO: Mike Ehrmann/AFP


Dragić je bil v sredo, ko je Miami slavil s 116 proti 114 s 23 točkami prvi strelec Miamija, v petek pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem v končnici z več kot 20 točkami. Na prvi tekmi v ponedeljek je bil Dragić s 27 točkami drugi strelec ekipe za Jimmyjem Butlerjem, ki je s 40 točkami dosegel rekord kariere v NBA.

Miami je večino tekme lovil zaostanek za tekmecem in je v zadnji četrtini zaostajal že za 11 točk. Butler je dosegel 15 od svojih 30 točk v zadnji četrtini poleg Dragića pa so se dobro obnesli še Bam Adebayo z 20 točkami, Jae Crowder s 17 in Tyler Herro s 13 točkami.



Miami je potrdili, da ima širok kader z veliko orožij v napadu in v obrambi. Izmenjavanje igralcev pri pokrivanju Giannisa Antetokounmpa je grškega Nigerijca spet preveč utrudilo. Največ dela je opravil Jae Crowder, ki je bil s 17 točkami tudi učinkovit v napadau. Z 20 točkami in 16 skoki se je izkazal Bam Adebayo. Pri Milwaukeeju je bil najuspešnejši Brook Lopez z 22 točkami, Antetokounmpo je zmanjkala podaja do trojnega dvojčka. Najkoristnejšega igralca lige je vidno ovirala poškodba gležnja, potem ko je v prvi četrtini nerodno stopil.

Miami je v Orlandu zmagal že sedmič zapored.


Houston presenetil LA Lakers


Houston v prvi tekmi polfinala zahodne konference presenetil LA Lakerse s 112:97. James Harden je bil neustavljiv, nasul je 36 točk in izjemno vodil igro Rocketsov.

Po mučenju v prvem krogu končnice proti Oklahomi in tesnem napredovanju je Houston uprizoril najboljšo igro in ujel ritem, ki mu tekmeci niso bili kos. Kot da jih je uspoavalo preveč počitka, saj so v zadnjih desetih dnevih LeBron James in druščina igrali le eno tekmo. Zatajila je obramba LA Lakers.

Dvoboj zvezdnikov je pripadel Teksašanu Jamesu Hardnu (levo). LeBron James je že 10 minut pred koncem obsedel na klopi za rezervne igralce. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Dvoboj zvezdnikov je pripadel Teksašanu Jamesu Hardnu (levo). LeBron James je že 10 minut pred koncem obsedel na klopi za rezervne igralce. FOTO: Mike Ehrmann/AFP


James je zadnji četrtini ni dosegel niti ene točke. Houston je najnižja ekipa v ligi, a razmerje v skokih je bilo 41:41. JaVale McGee in Dwight Howard nista prevladovala pod obročem.

Ključen je bil delni izid 14:0 na začetku zadnje četrtine. Ko je Harden sedel na klopi, je Eric Gordon nanizal 11 točk, Russell Westbrook je zadel izza črte in Lakersi niso več našli poti nazaj. Trener Frank Vogel je že tri minute pred koncem na klop poklical Jamesa in Davisa.

Izida,

polfinale vzhodne konference


Miami (5) : Milwaukee (1) 115:110 – 3:0


(Butler 30 – met iz igre 13:7), Adebayo 20 in 16 skokov, Crowder 17, Dragić 15 – 8:3, za dve 7:3, 5 skokov in 3 podaje v 36 minutah, Herro 13, Robinson, Jones in Iguodala po 6, Nunn 2; B. Lopez 22, Antetokounmpo 21 in 16 skokov, Middleton 18, Hill 13, DiVincenzo 10, Bledsoe 8, Matthews 6, Williams 2.

zahodna konferenca


LA Lakers (1) : Houston (4) 97:112 – 0:1


(Davis 25 – met iz igre 16:10, 14 skokov, James 20 – 15:7, 8 skokov in 7 podaj, Caruso 14, D. Green 10, Kuzma in Rondo po 8, Caldwell Pope 5, McGee 4, Waiters 2, Howard 1; Harden 36 – 20:12, za tri 6:3, 5 podaj, Westbrook 24 – 24:10, 9 skokov, Gordon 23, Rivers 10, J. Green 7, Tucker in Covington po 6.

Preberite še:

Komentarji: