Na košarkarskem SP tudi slovenski sodnik

Na svetovnem prvenstvu, ki bo v Španiji potekalo med 30. avgustom in 14. septembrom, bo sodil tudi Slovenec Matej Boltauzer.

Objavljeno
22. avgust 2014 10.02
tlo kosarka
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ženeva - Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je razkrila imena 38 sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Španiji. Sodniki prihajajo iz 28 držav, med njimi pa je tudi 40-letni Slovenec Matej Boltauzer.

Starost sodnikov, ki so pred prvenstvom opravili 20-tedenski pripravljalni program, je med 27 in 50 let, pogoj za delegiranje na največji košarkarski dogodek leta pa je od tri do dvajset let izkušenj na tekmovanjih pod okriljem Fibe.

»To skupino sodnikov smo izbrali pazljivo. Zagotovo bodo prinesli na igrišča najvišjo možno raven sojenja, kar se na SP seveda pričakuje,« je dejal vodja sodnikov pri Fibi Carl Jungebrand.

Svetovno prvenstvo se začne 30. avgusta, ko se bodo reprezentance najprej pomerile v skupinskem delu predtekmovanja v Bilbau, Granadi, Sevilli oziroma na Kanarskih otokih, zaključni boji pa bodo med 6. In 14. septembrom potekali v Barceloni in Madridu. Slovenija bo igrala v skupini D z Angolo, Avstralijo, Južno Korejo, Litvo in Mehiko.