Na obzorju finale Boston – Miami

Branilec naslova prvaka v NBA na pragu slovesa, LC Clippers bliže sanjskemu finalu v zahodni konferenci.
Fotografija: Branilec Bostona Jaylen Brown (7) je bil najučinkovitejši posameznik pri zmagovalcih, ki so od napredovanja v finale vzhodne konference v NBA oddaljeni le še zmago. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Branilec Bostona Jaylen Brown (7) je bil najučinkovitejši posameznik pri zmagovalcih, ki so od napredovanja v finale vzhodne konference v NBA oddaljeni le še zmago. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports

Boston v vzhodni konferenci in LA Clippers v zahodni sta sinoči naredila korak k konferenčnemu finalu. Slovito košarkarsko moštvo iz Massachusettsa je v peti tekmi premagalo branilca naslova Toronto. Odpihnilo ga je že v prvem polčasu, ko je ušlo za 27 točk – 62:35. V prvih 18 napadih je Toronto dosegel vsega pet točk, iz igre je metal 15:2 in izgubil pet žog. Besede trenerja Toronta Nicka Nursa so razkrile, zakaj je šlo vse narobe.

»V napadu smo igrali odlično. Ne vem, kako bi si lahko pripravili boljše priložnosti,« je povedal. Ni se veliko zmotil. Toronto so v prvem polčasu pokopali zgrešeni meti iz čistih položajev.

Boston je v zmagah v prednosti s 3:2 in ga do uvrstitve v finale vzhodne konference loči le še zmaga.


Denverjevih črnih devet minut


Dobro in osem minut pred koncem je imel Denver prednost s 97:90. Potem pa je trener LA Clippers Doc Rivers dal zmagovalne napotke in moštvo iz Los Angelesa je z nizom 14:4 nagnilo jeziček na tehtnici na svojo stran. Prednosti ni več izpustilo. Paul George je dosegel 32 točk, Kawhi Leonard jih je dodal 23.

Pri Denverju je bil osrednji mož Nikola Jokić, ki je bil blizu trojnemu dvojčku (32 točk, 12 skokov in 8 podaj).

LA Clippers v zmagah vodi z 2:1.

Goran Dragić in Miami bosta peto tekmo polfinalne končnice vzhodne konference poroti Milwaukeeju igrala v noči na sredo (0.40). Miami je v prednosti s 3:1.

Komentarji: