Na vzhodu sedma tekma, na zahodu vse bližje bitka za Los Angeles

Toronto je proti Bostonu serijo izenačil na 3:3, Clippers znova zaustavili Denver.
Fotografija: Srb Nikola Jokić (Denver) je takole ustavljal Hrvata Ivico Zubca (LA Clippers). FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Srb Nikola Jokić (Denver) je takole ustavljal Hrvata Ivico Zubca (LA Clippers). FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports

Košarkarji Toronta so po dveh podaljšku s 125:122 premagali Boston in izsilili odločilno sedmo tekmo polfinala vzhodne konference lige NBA. Zmagovalec tekme, ki bo v soboto ob 1. uri po našem času, se bo v finalu vzhoda pomeril z Miamijem našega Gorana Dragića, ki bo imel nekaj dni počitka. 



Na zahodu so LA Clippers, ki so izločili Dallas z Luko Dončićem, s 96:85 ugnali Denver in vodijo že s 3:1 v zmagah. Jutri ob 1. uri bo tekma Houston vs LA Lakers, slednji vodi v seriji z 2:1.


 

Lowry na parketu 53 minut


Branilci naslova prvakov najmočnejše košarkarske lige na svetu iz Toronta so bili na pragu izpada, ampak so z zmago v dramatični tekmi ohranili upanje na ponovitev uspeha. Kyle Lowry je dosegel 33 točk in Norman Powell jih je s klopi dodal 23. Tekma je bila pravi čustveni vlak smrti. »Vsak napad igramo, kot da je naš zadnji in nekako najdemo pot do zmage,« je povedal povsem izmučeni Lowry, ki je igral 53 kar minut.

Kyle Lowry je bil junak Toronta proti Bostonu. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Kyle Lowry je bil junak Toronta proti Bostonu. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports


Powell je ukradel ključno žogo, zadel polaganje in izsilil prosti met za vodstvo s 121:117 38 sekund pred koncem. »Posvećal sem se obrambnim nalogam in bil nagrajen na drugi strani. Igra je od mene zahtevala agresivnost. Ponosen sem, kadar povlečem zmagovite poteze,« je bil srečen Powell. Lowry je zadel za 123:119, Jayson Tatum je odgovoril s trojko za 123:122 6,2 sekundi pred koncem, Powell pa je zadel oba prosta meta za končni izid. Marcus Smart je zgrešil poskus za tri točke.
 

Leonard blestel pri Clippers


Jaylen Brown je dal 31 točk in 16 skokov za Boston, najuspešnejši klub s 17 naslovi prvaka. Enega manj imajo LA Lakers. Tem gre dobro v dvoboju s Houstonom (2:1), njihovi mestni tekmeci Clippers pa so na drugi tekmi v mehurčku na Floridi premagali Denver in prišli na prag konferenčnega finala.



Kawhi Leonard je zbral 30 točk, 11 skokov, 9 asistenc in 4 ukradene žoge za zmagovalce. Montrezl Harrell je dodal 15 točk in še drugi rezervist Lou Williams 12. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Nikola Jokić s 26 točkami, 11 skoki in 6 podajami. Jamal Murray je imel 18 točk in 7 podaj. Denver, pri katerem ni igral Vlatko Čančar, še ni obupal, v prvem krogu je nadoknadil zaostanek z 1:3 proti Utahu. Ivica Zubac je prispeval 11 točk in 9 skokov za Clippers, ki so imeli 41,8-odstoten met iz igre, za tri so metali 8:28. Denver je na prelomu polčasov nadoknadil 17 točk zaostanka za 48:48, nakar je LA odgovoril z delnim izidom 21:5.

Zahod, konferenčni polfinale:
LA Clippers : Denver Nuggets 96:85
(LA Clippers vodi z 3:1 v zmagah)

Vzhod, konferenčni polfinale:
Boston Celtics : Toronto Raptors 122:125 (po dveh podaljških)
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

Preberite še:

Komentarji: