Dallas tone vse globlje, Dončiću tekma kazni

Najslabše kaže prav Dallas Mavericks, ki so v nedeljo izgubili proti Charlotte Hornets.
Fotografija: Luka Donćič je prejel 16. tehnično napako v sezoni. FOTO: Sam Sharpe/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Donćič je prejel 16. tehnično napako v sezoni. FOTO: Sam Sharpe/USA Today Sports

V zahodni konferenci severnoameriške košarkarske lige NBA vlada vse večja gneča v boju za končnico. Najslabše kaže prav Dallas Mavericks, ki so v nedeljo izgubili proti Charlotte Hornets. Za nameček pa je slovenski zvezdnik Luka Dončić prejel 16. tehnično napako v sezoni, zaradi česar bo moral najbrž izpustiti naslednjo tekmo proti Indiani.

Dončić je tehnično napako prejel ob porazu proti Hornets s 104:110, le vodstvo lige pa lahko naknadno spremeni odločitev, a je to malo verjetno. Slovenski as je na tekmi po slabem začetku dosegel 40 točk, 12 skokov in osem podaj.

Dallas po dveh zaporednih porazih proti Charlottu naslednja tekma čaka danes ponoči, ko bodo gostovali pri Indiana Pacers.

»Zadnji dve tekmi smo slabo začeli, kar ni dobro. Že po prvi smo se pogovorili, kaj se je zgodilo, in pogledali posnetke. Dogovorili smo se glede načrta, a se ga nismo držali v prvi četrtini,« je po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd.

»V drugem delu smo po dogovoru v slačilnici prikazali boljšo igro v obrambi. Tudi v napadu smo imeli nekaj odprtih metov, posebej met za tri, le zadeli nismo. Tudi nekaj polaganj je šlo mimo, ampak to je del igre. V drugem delu smo igrali s pravo energijo,« je še dodal Kidd.

Teksašani imajo po sedmem porazu na zadnjih devetih tekmah razmerje zmag in porazov 36-39 in so na 11. mestu zahodne konference. Za turnirjem Play-in ekip od sedmega do desetega mesta zaostajajo za eno zmago. Prvih šest ekip se uvrsti neposredno v končnico.

Od četrtega do desetega mesta so uvrščene ekipe Phoenix Suns (39-35), Los Angeles Clippers (39-36), Golden State Warriors (39-37), Minnesota Timberwolves (38-37), New Orleans Pelicans (37-37), Los Angeles Lakers (37-38) in Oklahoma City Thunder (37-38).

Dallas ima z večino slabše medsebojno razmerje, kar pomeni, da bi moral na zadnjih sedmih tekmah zbrati še kakšno zmago več od omenjenih ekip za dodatne tekme po rednem delu sezone.

Dallas po dveh zaporednih porazih proti Charlottu naslednja tekma čaka nocoj, ko bodo gostovali pri Indiana Pacers. FOTO: Sam Sharpe/USA Today Sports
Dallas po dveh zaporednih porazih proti Charlottu naslednja tekma čaka nocoj, ko bodo gostovali pri Indiana Pacers. FOTO: Sam Sharpe/USA Today Sports

Neposredni tekmeci Lakers so ponoči doživeli poraz proti Chicago Bulls s 108:118. Na igrišče se je po 13 tekmah odsotnosti vrnil LeBron James (19 točk), kar pa ni bilo dovolj proti razpoloženim bikom in predvsem Zachu LaVinu (32 točk).

Poraženi so igrišče zapustili tudi prvaki Golden Stata. Minnesota je namreč dobila gostujoči obračun z 99:96, odločilni trenutek pa je prišel po ukradeni žogi in posledični trojki Karl-Anthonyja Townsa (14 točk) deset sekund pred koncem dvoboja.

Pomembno zmago je dosegla tudi Oklahoma, ki je s 118:112 premagala Portland Trail Blazers. Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk.

Memphis Grizzlies (47-27), ki so si že zagotovili končnico na zahodu, so s 123:119 v gosteh ugnali Atlanta Hawks.

Na vzhodu so blizu uvrstitve v končnico Cleveland Cavaliers, ki so s 108:91 ugnali Houston Rockets. Že pred tem je to uspelo Boston Celtics, ki so s 137:93 premagali odpisane San Antonio Spurs. Jaylen Brown je dosegel 41 točk in dodal 13 skokov.

Na vzhodu takšne gneče v boju za nastop v končnici ni, so si pa delo po šestem porazu na zadnjih sedmih tekmah otežili Brooklyn Nets. Ti imajo v boju za šesto mesto enak izkupiček kot Miami Heat (40-35). Tokrat so mrežice izgubile proti Orlando Magic s 106:109.

Komentarji: