Nabor lige NBA: Denver izbral Vlatka Čančarja

Mladi slovenski krilni košarkar (20 let, 201 cm) je v minuli sezoni branil barve srbskega Mega Leksa.

Objavljeno
23. junij 2017 09.01
J. P.
J. P.

New York - Ameriško poklicno košarkarsko moštvo Denver Nuggets je na letošnjem naboru lige NBA izbralo 20-letnega 201 centimetre visokega slovenskega igralca Vlatka Čančarja, v minuli sezoni člana srbskega Mega Leksa, v majici katerega je v ligi ABA prispeval povprečno po 8,2 točke in 2,8 skoka na dvoboj. Krilni igralec je športno pot začel v Kopru, od koder se je zgodaj preselil k Unionu Olimpiji, vendar pa večji del časa - med letom 2014 in lani - preživel kot posojen košarkar v Škofji Loki pri moštvu LTH Castings.

Z 49. mesta ga je torej izbral Denver, ki se mu je v prejšnji sezoni ponesrečilo napredovanje v izločilne boje, toda za las - na devetem mestu na razpredelnici zahodne konference je za osmouvrščenim Portlandom zaostal za pičlo zmago. Na naboru je bil Čančar eden od trojice dosedanjih igralcev Mega Leksa, ob njem sta bila še Ognjen Jaramaz, ki so ga izbrali Kratkohlačniki iz New Yorka, in Francoz Alpha Kaba, ki se je znašel na trnku Atlante. Kot prvega je Philadelphia ulovila 19-letnega Markella Fultza, Čančar je bil šesti izbor med Evropejci.

Ker gre za mladega igralca, ga bo Denver najverjetneje pustil še nekaj časa na kaljenju v Evropi, morda pa se bo mladi Primorec udeležil poletne lige NBA, čeravno njegovi kratkoročni načrti še niso znani. Za zdaj naj bi mu še primanjkovalo eksplozivnosti, vendar pa v najmočnejši ligi na svetu slovenskega reprezentanta opisujejo kot igralca s solidnimi veščinami z žogo. V NBA so sicer v minuli sezoni slovenske barve zastopali Goran Dragić v majici Miamija, Kratkohlačnik Saša Vujačič in Beno Udrih pri Detroitu.