Nabor lige NBA konec septembra

Zaradi zamika bi morali prekinjeno prvenstvo dokončati do 20. septembra.
Fotografija: Marko Simonović (levo) je prišel v Stožice leta 2018, v prejšnji sezoni je kot posojen košarkar odlično branil barve Mege Bemaxa, letos pa se bo predstavil na naboru NBA. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Marko Simonović (levo) je prišel v Stožice leta 2018, v prejšnji sezoni je kot posojen košarkar odlično branil barve Mege Bemaxa, letos pa se bo predstavil na naboru NBA. FOTO: ABA

Ameriški mediji poročajo, da bodo letošnji nabor košarkarjev v ligi NBA kmalu preložili. Po prvotnem načrtu bi moral biti na sporedu 25. junija v Brooklynu, novi datum pa bo predvidoma 25. september.

Vodstvo lige je že prestavilo loterijo za letošnji nabor in vse vadbene procese novincev. Obenem bo kmalu znan tudi nov datum zadnjega roka za prijavo na nabor, ki je bil sprva predviden za sredo, 3. junija. Komisar NBA Adam Silver je v zadnjih konferenčnih klicih z lastniki moštev naklonjen zamisli, da bi izbor najboljših mladih košarkarjev, na katerem se bo predstavil tudi center Cedevite Olimpije Marko Simonović, izpeljali 25. septembra.

Američani namigujejo, da bo zaradi nadaljevanja lige NBA, ki bo predvidoma 31. julija, vodstvo tekmovanja kmalu razkrilo novi datum nabora, zadnjo tekmo finala pa bi morali odigrati vsaj pet dni prej, torej do 20. septembra.

Komentarji: