Naprej tudi Orlando in Brooklyn, ponoči nazaj Dončić in Dragić

Z zmago New Orleans Pelicans proti Washington Wizards sta se v vzhodni konferenci lige NBA v končnico uvrstila tako Brooklyn Nets kot Orlando Magic.

Objavljeno
08. avgust 2020 05.59
Posodobljeno
08. avgust 2020 10.25
Luka Dončić se je med zadnjo tekmo zapletel v pogovor s trenerjem Los Angeles Clippers Docom Riversom. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports
F. T., STA
F. T., STA
Z zmago New Orleans Pelicans proti Washington Wizards s 118:107 sta se v vzhodni konferenci severnoameriške košarkarske lige NBA neposredno v končnico uvrstila tako Brooklyn Nets kot Orlando Magic. Medtem je na zahodu v boju za osmo in deveto mesto, ki prinaša dodatna obračuna po koncu rednega dela, vse večja gneča.

Še vedno namreč v boju za nastop v tako imenovanem play-in turnirju ostajajo štiri moštva, medtem ko je s porazom proti Brooklynu s 106:119 bržčas vse možnosti za to zapravil Sacramento (29-40). Kings zasedajo 13. mesto in imajo tri zmage manj od devetega Portlanda (32-38).


Dragićevi na parketu ob pol dveh, Dončićevi ob pol treh


Sta se pa z zmagami v boj za deveto mesto vključila tako San Antonio Spurs (30-38) kot New Orleans Pelicans (30-39). Isti izkupiček kot pelikani imajo Phoenix Suns (30-39), ki so edina neporažena ekipa v »mehurčku«. Na vzhodu je oddanih vseh osem mest za prvi krog končnice, ki se bo začela 17. avgusta.

image
NBA večeri ponujajo lepo košarko. Jayson Tatum (Boston) in Brad Wanamaker v eni od akcij med tekmo Bostona in Toronta. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports


V noči na nedeljo bosta sprejela nova izziva tudi Dallas in Miami, ki sta si že zagotovila nastop v končnici. Prvi bodo stopili na parket košarkarski Miamija, pri katerih blesti tudi Goran Dragić; ob pol dveh bodo igrali s Phoenixo. Dallas, katerega prvi zvezdnik je prav Luka Dončić, bo uro pozneje igral zahtevno tekmo z Milwaukeejem.


Deset najlepših akcij zadnjega večera v NBA