NBA: agonija Minnesote se nadaljuje (VIDEO)

Košarkarji Minnesote so vpisali deseti zaporedni poraz, sinoči so pokleknili še pred Sacramentom (107:110).

Objavljeno
02. januar 2015 10.18
Kings Timberwolves Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Minnesota - Košarkarji Minnesote tudi v novem koledarskem letu nadaljujejo agonijo te sezone v ligi NBA, saj so sinoči pred domačimi navijači - resda po zelo čvrstem odporu - pokleknili še pred Sacramentom (107:110), kar je njihov že deseti zaporedni poraz, na zmago (zaman) čakajo že od 11. decembra, ko so doma na kolena spravili zasedbo Portlanda.

Tokrat so vse možnosti za zmago zapravili že v uvodni četrtini, ko so tekmeci pobegnili že za trinajst točk (29:16). Razlika je v nadaljevanju resda kopnela, a za popoln zasuk je Minnesoti, ki tako ostaja pri zgolj petih zmagah v sezoni, zmanjkalo moči in časa. Vodila ni niti enkrat v obračunu, nazadnje je izid poravnala pri 99:99, a kaj, ko so se Kralji iz Sacramenta v hipu spet odlepili z delnim izidom 5:0.

Pri zmagovalcih so vsi člani začetne peterke dosegli dvomestno število točk, najbolj sta se s po enaindvajsetimi izkazala Rudy Gay in Darren Collison, medtem ko je bil pri poražencih daleč najbolj pri metu Andrew Wiggins (27 točk in devet skokov).

V drugem sinočnjem dvoboju so Biki iz Chicaga le izvlekli celo kožo pred domačimi navijači, potem ko je Denver ob glavnem odmoru vodil že za enajst točk. Ključna je bila tretja četrtina, ki so jo gostitelji dobili s kar 35:21 in tehtnico dokončno nagnili na svojo stran. Za 23. zmago Bikov v sezoni je bil najzaslužnejši organizator Jimmy Butler s 26 točkami in po osmimi skoki in podajami, medtem ko sta pri Denverju izstopala Wilson Chander (22 točk) in Kenneth Faried, ki je 18 točkam pristavil tudi kar 19 (!) skokov.