NBA: Chicago povišal vodstvo proti Bostonu (VIDEO)

Chicago je v seriji proti prvemu nosilcu Vzhoda Bostonu povedel z 2:0. Los Angeles Clippers so serijo proti Utahu izenačili.

Objavljeno
19. april 2017 10.00
NBA/
N. Gr.
N. Gr.
Boston - Chicago Bulls, ki so si v zadnjem krogu rednega dela severnoameriškega košarkarskega prvenstva NBA zagotovili nastop v končnici tudi na račun Miamija Gorana Dragića, so v prvem krogu v boju na štiri zmage proti Boston Celtics povedli z 2:0. V vzhodni konferenci so drugo tekmo v gosteh dobili s 111:97, Jimmy Butler je k zmagi prispeval 22 točk.

Izkazal se je še Rajon Rondo, ki mu je le en skok zmanjkal do trojnega dvojčka. In če so nekateri presenečeni, kako dobro igrajo Biki v končnici, čeprav so šele osmi nosilci, pa so košarkarji Chicaga ves čas verjeli vase. »Niti malo nisem presenečen. Vsi igramo zelo zavzeto,« je po tekmi dejal Butler, ki je 22 točkam dodal osem skokov in osem podaj.

»Ključno za zmago je, ko imaš takega košarkarja, ki zna nadzorovati celotno tekmo. Rondo je neverjeten. Nam ne preostane drugega, kot da igramo košarko. Danes smo imeli zahvaljujoč njemu še posebej lahko delo. Le igrali smo. Kot sem mu že dejal, tako se vodi ekipo,« je bil po tekmi poln hvale na račun Ronda Dwyane Wade.

Rondo je končal pri 11 točkah in 14 podajah, vsi člani začetne peterke bikov pa so dosegli vsaj po deset točk. Wade jih je zbral 22, vključno s šestnajstimi v drugem polčasu, Robin Lopez pa 18 ter osem skokov. Isiah Thomas je tokrat iz igre metal le 13-krat, sedemkrat zadel in se ustavil pri zanj relativno skromnih 20 točkah. Boston je izgubil kar 16 žog, preko katerih je Chicago dosegel 26 točk, ki so bile na koncu jeziček na tehtnici. Serija se v noči na petek seli v Chicago, ki si je z dvema gostujočima zmagama priigral veliko prednost v prvem krogu končnice.

»Biki so prišli in nam vzeli dve zmagi. Zdaj jim moramo mi vrniti v enaki meri. Šli bomo tekmo po tekmo in upam, da bomo dobili že tretjo,« je dejal Jae Crowder, ki je za Boston dosegel 16 točk, dvakrat je zadel tudi za tri točke,

Toronto Raptors so v domači dvorani zmagali s 106:100 in dvoboj prvega kroga vzhoda poravnali na 1:1 v zmagah. Mož odločitve je bil povratnik po poškodbi Kyle Lowry, ki še ne igra v formi iz rednega dela, a je s košem manj kot 10 sekund pred koncem zapečatil prvo zmago Toronta v končnici. Skupno je dosegel 22 točk, DeMar DeRozan še točko več, Serge Ibaka je 13 od svojih 16 točk dosegel v drugem polčasu, Jonas Valančiunas pa je vpisal dvojnega dvojčka (10 točk, 10 skokov). Pri gostih je bil nezaustavljiv »Greek Freak« Giannis Antetokounmpo s 24 točkami in 15 skoki. 

Tudi na zahodu so Los Angeles Clippers po uvodnem porazu izenačili razmerje moči na 1:1, potem ko so pred domačimi navijači z 99:91 premagali Utah Jazz. Najboljši igralec Utaha, francoski center Rudy Gobert, je moral drugo tekmo zaradi poškodbe kolena izpustiti, kar je kaznovala velika trojica Clippers - Blake Griffin (24 točk), DeAndre Jordan (18 točk) in Chris Paul (21 točk). Clippers v letošnji končnici verjetno lovijo še zadnji vlak za nastop v finalu v tej zasedbi, preboj v zaključno fazo končnice pa bi bil kar precejšnje presenečenje. 

Še slaba novica za navijače Golden State Warriors - Kevin Durant bo zaradi poškodbe mečne mišice skoraj zagotovo izpustil naslednjo tekmo končnice proti Portland Trail Blazers.

IZIDI, 1. KROG

Vzhod:
Boston Celtics - Chicago Bulls 97:111
Chicago v zmagah vodi z 2:0

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 106:100
izid v zmagah je izenačen na 1:1

Zahod:
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 99:91
izid v zmagah je izenačen na 1:1;