NBA: Dragićevih 33 točk gledalci nagradili z vzklili »MVP« (VIDEO)

Orkan Dragić še vedno pustoši po ligi NBA, tokrat se je znesel nad New Orleans Pelicans, kjer mu ni bil kos niti Anthony Davis.

Objavljeno
16. marec 2017 08.32
Pelicans Heat Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Miami - Goran Dragić se je po poškodbi očesa zmagovito vrnil na parkete igrišč NBA. Njegovi Miami Heat so v noči na četrtek s 120:112 premagali New Orleans Pelicans, Dragić pa je ob tem v 32 minutah igre dosegel 33 točk, pet skokov in dve podaji ter bil s tem najboljši posameznik vročice. Anthony Davis je za Pelicans prispeval 27 točk.

Dragić je ob tem v statistiko vnesel še eno ukradeno žogo in eno blokado, ob tem pa s 33 točkami le za eno zgrešil rekord sezone. Dosegel je kar pet trojk, kar je največ po 6. februarju, prav tako pa je dosegel 30 točk ali več že na šesti tekmi v tej sezoni.

Dragon je na parket stopil s podplutbo pod levim očesom, a Pelikanom takoj pokazal, da ga ta prav nič ne bo ovirala. Zadel je prvo trojko na tekmi in do konca prve četrtine v statistiko vpisal že 12 točk. Druga je bila nekoliko bolj mirna, v tretji pa je eksplodiral.

Dosegel je 16 točk, zadeval je z razdalje, prodiral pod koš in bil za nameček natančen še na črti prostih metov. S serijo je tekmo praktično že odločil v korist Miamija, zato je ob koncu dobil nekoliko več počitka. Ko je stopil na črto prostih metov, mu je dvorana vzklikala »MVP, MVP«, kar je za Dragića v Miamiju veliko priznanje. »Ko so se začeli vzkliki, sem kar malo pogledoval okrog sebe, če je v dvorano slučajno stopil Dwayne Wade,« je novinarjem po tekmi šaljivo pripomnil »eden najbolj podcenjenih organizatorjev igre v ligi«, kakor ga je opisal soigralec Hassan Whiteside.

Ob pogledu na druge izide sredine noči imajo pri Miamiju lahko mešane občutke. New Orleans Hornets so prepričljivo izgubili proti Indiani, ki je velik tekmec Vročice v boju za končnico, ob odsotnosti Gorana Dragića zaradi poškodbe očesa so Miami tudi premagali. Zmaga Bostona nad Minnesoto gre na roko moštvu Pata Rileya, še bolj pomembna je bila zmaga Utaha proti Detroitu. 

Miami in Pistons so na osmem mestu zahodne konference končno izenačeni po številu zmag. Miami že od začetka niza zmag lovi Detroit, ki je prav tako nanizal serijo dobrih rezultatov. Za popoln večer bi še Los Angeles Clippers morali premagati Milwaukee Bucks, a so bili za točko prekratki. 

IZIDI

Washington Wizards - Dallas Mavericks 107:112

Indiana Pacers - New Orleans Hornets 98:77

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 117:104

Miami Heat - New Orleans Pelicans 120:112

Detroit Pistons - Utah Jazz 83:97

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 91:98

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 139:100

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 106:110

Phoenix Suns - Sacramento Kings 101:107

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 96:97