NBA: Houston na drugi tekmi pokazal pravi obraz (VIDEO)

Po visokem porazu na prvi tekmi je Houston Golden Statu odgovoril na najboljši način - z zmago s 127:105.
Fotografija: James Harden tokrat upravičuje svoj naziv najbolj koristnega igralca lige. FOTO: Thomas Shea/Usa Today Sports
Odpri galerijo
James Harden tokrat upravičuje svoj naziv najbolj koristnega igralca lige. FOTO: Thomas Shea/Usa Today Sports

Finale Zahoda je za marsikoga finale pred finalom, po prvi tekmi in prepričljivi zmagi Golden Stata nad Houstonom pa se je zdelo, da aktualni prvaki korakajo proti ubranitvi naslova. Na drugi tekmi pred domačimi gledalci so Rakete pokazale povsem drugačen obraz, kar pet igralcev je doseglo 16 točk ali več ob prepričljivi zmagi s 127:105. 

Golden State je vodil le v prvi četrtini, nato se je prednost Houstona začela povečevati. Na začetku zadnjega dela so prvaki po seriji prostih metov prišli na le enajst točk zaostanka, a se Houston ni zmedel in tekmo pripeljal do konca. James Harden in Eric Gordon sta bila odlična, vsak je dosegel po 27 točk, veliko bolje kot na prvi tekmi sta igrala tudi PJ Tucker in Trevor Ariza.

Tucker, ki sicer blesti v obrambi, je dosegel 22 točk, izkušeni Ariza pa 19. Nekoliko manj razpoložen je bil tokrat Chris Paul, ki pa je vseeno prišel do šestih asistenc, štirih skokov in 16 točk. Na drugi strani je bil še enkrat več izvrsten Kevin Durant, ki se je v noči na četrtek ustavil pri 37 točkah, Houstonu pa je uspelo zaustaviti Klaya Thompsona in Stepha Currya.



"Splash Brothers" sta zadela le tri trojke iz 12 poizkusov in skupaj dosegla 24 točk, skoraj pol manj kot na prvi tekmi. Serija je zdaj izenačena, košarkarji pa se selijo v Oakland, kjer bo Houston moral ukrasti vsaj eno tekmo, če želi imeti na svojem parketu nato realne možnosti za preboj v finale. 

Komentarji: