NBA: huda klofuta Bikov Udrihovemu Detroitu (VIDEO)

Košarkarji Chicaga so niz treh zaporednih porazov prekinili s prepričljivo zmago s 113:82. Dve točki Bena Udriha.

Objavljeno
20. december 2016 07.38
NBA/
J. P.
J. P.

Chicago - Moštvo Detroita je bilo edino med desetimi sinoči aktivnimi na parketih košarkarske lige NBA, ki ni prestopilo točkovne meje stotih točk, ostalo je kar krepko pod njo. Z gostovanja v dvorani United Center v Chicagu se je namreč vrnilo s težkih porazom z 82:113, šestnajstim v sezoni in tretjim zapovrstjo, črno serijo bo skušalo prekiniti v noči na četrtek, ko bo pred domačimi navijači gostilo zasedbo Memphisa, ki je v zadnjih dveh obračunih ravno tako pokleknila.

Bil je to dolgočasen dvoboj dveh popolnoma enakovrednih nasprotnikov. Odkar so po manj kot štirih minutah domači vodili z 12:2, razlika ni več padla pod dvomestno število točk, že do odhoda na glavni odmor se je povzpela na neverjetnih 35 točk (69:34) in zatem še malenkostno narasla, nato pa so Biki igrali le še toliko, da so zadržali glavnino naskoka. Ekipa Chicaga je tako na najlepši možen način prekinila niz treh zaporednih porazov, ob katerih je vselej ostala pod stotimi doseženimi točkami.

V vrstah zmagovalcev so vsi člani začetne peterke in dva rezervista vpisali dvomestno število točk, še največ, 19, jih je prispeval Jimmy Butler, medtem ko se je Rajon Rondo veselil dvojnega dvojčka za 10 točk in 14 asistenc. Pri poražencih, ki so iz 23 poskusov zadeli pičle tri trojke, je s 16 točkami izstopal rezervist Jon Leuer, po tekmi počitka pa je drobec priložnosti za dokazovanje spet dočakal tudi Beno Udrih in v petih minutah na parketu vknjižil dve točki (met za dve 1:1) in dve asistenci.

IZIDI LIGE NBA

Chicago Bulls : Detroit Pistons 113:82 (Beno Udrih 2 točki in 2 podaji v 5 minutah)
Indiana Pacers : Washington Wizards 107:105
Minnesota Timberwolves : Phoenix Suns 115:108
Oklahoma City Thunder : Atlanta Hawks 108:110
Denver Nuggets : Dallas Mavericks 117:107