NBA: Le Westbrook spet premalo za Oklahomo (VIDEO) 

Russell Westbrook je sezono končal s 47 točkami, a je Oklahoma kljub temu izpadla proti Houstonu. Zmaga San Antonia.

Objavljeno
26. april 2017 08.32
Thunder Rockets Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Oklahoma - Russell Westbrook je sezono končal z 47 točkami, a tudi to ni rešilo Oklahome pred novim porazom. Houston je zmago v seriji (4:1) zapečatil z zmago s 105:99 in napredoval v drugi krog končnice na Zahodu. Westbrook je igral izvrstno, a to enostavno ni bilo dovolj, saj njegovi soigralci vnovič niso bili dorasli končnici.

Houston se je odlepil s serijo petih prostih metov, nato pa v napadu pametno začel zavlačevati. Oklahoma je imela nekaj zaporednih metov za znižanje, a so bili vsi po vrsti natančni, koš Alexa Abrinesa v zadnji minuti za - 4 pa ni bil dovolj. Še enkrat se je pokazalo, da Oklahoma težko igra proti najboljšim moštvom, če zaustavijo Westbrooka. V zadnji četrtini je novi rekorder po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni iz igre zadel le dva od 11 metov. 

»Čeprav nam ni uspelo priti v naslednji krog tekmovanja, je za nami dobra sezona. Ponosen sem, da sem del te ekipe in da sem imel priložnost igrati z vsemi temi soigralci, ki imajo nemalo zaslug za moj dosežek,« je po zadnji tekmi v letošnji sezoni dejal 28-letni Westbrook.

Če bo Westbrook v prihodnjih sezonah Oklahomo spet želel popeljati do konferenčnega finala na Zahodu, bo potreboval precej močnejšo zasedbo okoli sebe, kljub temu pa je Oklahoma orožje položila lažje od pričakovanj. James Harden je na peti in hkrati zadnji tekmi serije dosegel 34 točk, v drugem krogu pa bo tudi on moral zaigrati nekoliko bolje, če Houston želi biti konkurenčen.

San Antonio Spurs so po dveh zaporednih presenetljivih porazih proti Memphisu spet našli pot do zmage, Memphis je padel s 116:103. Kawhi Leonard je z 28 točkami uspešno vodil igro Ostrog, Patti Mills je dodal 20 točk, Tony Parker pa 16. San Antonio je zadel kar 14 od 28 poizkusov za tri točke, kar je njihov letošnji rekord v končnici. 

Pri Memphisu je Mike Conley, eden najdražjih organizatorjev igre na svetu, dosegel 26 točk, Marc Gasol pa 17. To je bil Memphisov že deveti zaporedni poraz v San Antoniu, skupno pa v seriji zaostajajo z 2:3. Conley in Gasol bosta potrebovala večjo pomoč soigralcev, saj sta bila na prvih štirih tekmah končnice edina igralca Grizlijev, ki sta dosegla dvomestno število točk. 

Zadnja tekma večera med Los Angeles Clippers in Utah Jazz se je končala s pričakovano zmago Utaha s 96:92. Pri Clippers se je namreč poškodoval Blake Griffin, ki je že zaključil letošnjo sezono. Kako pomemben je eden najbolj unikatnih igralcev v ligi NBA za igro moštva iz mesta angelov je bilo jasno že prej, Chris Paul z 28 in J. J. Reddick s 26 točkami pa nista bila dovolj. Pri Utahu je blestel mladi zvezdnik Gordon Hayward, ki je s 27 točkami popeljal Utah na prag drugega kroga končnice.

Jazz velja za eno najbolj povezanih ekip, ki bo imela poleti na voljo tudi dovolj finančnih sredstev, da se prelevi v pravega kandidata za naslov lige NBA. Lahko pa se njihovo poletje zasuka tudi drugače, saj Haywardu poteče pogodba, zanj pa naj bi se resno zanimala Miami in predvsem Boston. Hayward je namreč s trenerjem Bostona Bradom Stevensom sodeloval že na univerzi in v srednji šoli, z izjemnim krilnim igralcem pa bi Boston postal morda celo najbolj nevarna ekipa Vzhoda. 

LIGA NBA, IZIDI

Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 105:99

San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 116:103

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 92:96