NBA: Miami vodil že za 20 točk, a na koncu izgubil

Slovenski košarkar je za Miami v 19 minutah prispeval po štiri točke in skoke ter tri podaje.
Fotografija: Goran Dragić ni bil pretirano razpoložen. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić ni bil pretirano razpoložen. FOTO: Reuters

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je moštvo Miami Heat gostilo Milwaukee Bucks in izgubilo z 98:113. Domači so ob polčasu proti vodilnemu moštvu lige vodili za 20 točk, a na koncu vseeno izgubili. Slovenski košarkar Goran Dragić, ki je tekmo začel na klopi, je za Miami v 19 minutah prispeval po štiri točke in skoke ter tri podaje.

Ob polčasu je bilo 62:42 za Miami, drugi polčas pa so gostje dobili kar z 71:36. S tem je Milwaukee postal prva ekipa v zgodovini lige NBA, ki je tekmo dobila z vsaj 15 točkami prednosti, potem ko je ob polčasu zaostajala za 20 točk.

»Vseeno je, ali zaostajaš za 20, 15 ali 10. Še naprej bomo trdo delali. To je proces. Tudi take tekme moraš zmagati. Ko igraš v gosteh, se soočaš s težavami. V končnici ne bo lahko. Radi bi bili odlična ekipa in zato bomo še naprej trdo delali,« je po tekmi povedal prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo, ki je bil s 33 točkami, 16 skoki in devetimi podajami najboljši posameznik tekme. Khris Middleton je za zmagovalno moštvo dodal 21 točk in osem podaj.



»V drugem polčasu so nam pošle moči,« je ocenil Justise Winslow, ki je bil z 20 točkami, vse je dosegel v prvem polčasu, najboljši strelec Miamija.

Miami ima zdaj na osmem mestu vzhodne konference, ki še vodi v končnico, le še zmago prednosti pred Orlando Magic in Charlotte Hornets.

Ravno sršeni so naslednji nasprotniki Miamija in Dragića, tekma pa bo na sporedu v nedeljo pozno popoldne po slovenskem času. Drugi slovenski predstavnik v najmočnejši košarkarski ligi na svetu Luka Dončić bo naslednjič na parket stopil v noči na nedeljo, ko bodo njegovi Dallas Mavericks gostili Cleveland Cavaliers.

IZIDI

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 111:97
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 123:114
Washington Wizards - Charlotte Hornets 110:116
Miami Heat - Milwaukee Bucks 98:113
Houston Rockets - Phoenix Suns 108:102
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 110:122
San Antonio Spurs - New York Knicks 109:83
LA Clippers - Chicago Bulls 128:121

Komentarji: