NBA: nad zmago Chicaga najmanj navdušeni Dragićevi (VIDEO)

Biki so pred domačimi gledalci s 106:104 odpravili Atlanto in se zavihteli na 7. mesto lestvice vzhoda, tik pred Miami.

Objavljeno
02. april 2017 09.40
NBA/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sinoči so bila moštva v košarkarski ligi NBA izjemno pri metu, saj jih je vseh deset vpisalo stotico, najdlje je šel Portland, ki je zasedbo Phoenixa odpravil s 130:117. Od trojice slovenskih predstavnikov (Goran Dragić, Beno Udrih, Saša Vujačič) ni bil aktiven nihče, je pa ljubljanski as zagotovo z enim očesom spremljal dvoboj v Chicagu.

Domači Biki so namreč po izenačenem in razburljivem obračunu s 106:104 odpravili Atlanto in se tako s tretjo zaporedno zmago spet zavihteli pred Miami na sedmo mesto razpredelnice vzhodne konference, obe moštvi imata v žepu po 37 zmag in do konca še po šest tekem. Zaenkrat sta obe nad glavino, a jima lahko načrte prekriža deveta Indiana, ki ima enak točkovni izplen, a negativen trend, saj je v zadnjih treh dvobojih ostala praznih rok. 

Vročica bo sicer prihodnji obračun odigrala v noči na jutri (natanko opolnoči), ko bo gostila ekipo Denverja, ki je nazadnje pokleknila trikrat zapovrstjo, a ima na devetem mestu razpredelnice zahodne konference ravno tako še možnosti za napredovanje v izločilne boje.

IZIDI LIGE NBA

Los Angeles Clippers : Los Angeles Lakers 115:104
Chicago Bulls : Atlanta Hawks 106:104
Brooklyn Nets : Orlando Magic 121:111
Minnesota Timberwolves : Sacramento Kings 117:123
Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 130:117