NBA: Oklahoma kljub tragični izgubi do nove zmage (VIDEO)

Košarkarji Oklahome so s sedmo zmago v zadnjih osmih dvobojih potrdili visoko tretje mesto zahodne konference.

Objavljeno
12. februar 2016 08.02
NBA/
J. P.
J. P.

Oklahoma City - Sinoči so gledalci v košarkarski ligi NBA spremljali zgolj dva obračuna, v obeh sta se veselili domači zasedbi. Milwaukee je po nizu petih porazov snel drugi zaporedni skalp, tokrat Washingtonu, Oklahoma pa je potrdila visoko tretje mesto na razpredelnici zahodne konference z zelo prepričljivim uspehom (121:95) nad New Orleansom, s čimer je vpisala sedmo zmago v zadnjih osmih dvobojih. Za nameček poraženci v preostanku sezone ne bodo mogli računati na pomoč organizatorja igre Tyreka Evansa, ki je šel uspešno pod nož po poškodbi desnega kolena.

Gostitelji so bili boljši v vseh četrtinah, naskok pa je lepo postopoma naraščal. V prvem delu večji od petih točk ni bil, do konca polčasa je poskočil na +9, ob zadnjem odmoru je bila Oklahoma že 21 točk spredaj, v poslednjih dvanajstih minutah pa je po delnem izidu 8:0 razliko še oplemenitila. Dvoboj se je sicer začel s trenutkom tišine, saj je pomočniku domačega trenerja Montyju Williamsu, ki je še v minuli sezoni sedel na klopi Pelikanov, namreč v prometni nesreči dan pred dvobojem preminila soproga Ingrid.

V vrstah Oklahome, ki se je dokopala do štiridesete zmage v sezoni, sta se s po 23 točkami najbolj izkazala Kevin Durant in Russell Westbook, ki mu je le za las ušel trojni dvojček, saj je prispeval še devet skokov in deset asistenc. Zasedba je zadela kar dvanajst trojk in tekmeca temeljito preskočila (razmerje skokov kar 50:31). Tudi pri poražencih sta najboljša strelca, Anthony Davis in rezervist Jrue Holiday, prispevala po 23 točk.

IZIDA LIGE NBA

Milwaukee Bucks : Washington Wizards 99:92
Oklahoma City Thunder : New Orleans Pelicans 121:95