NBA: rekordnih 25 trojk Clevelanda (VIDEO)

Domači košarkarji so v drugem dvoboju drugega kroga končnice s 123:98 odpravili Atlanto, razlika je bila že 40 točk.

Objavljeno
05. maj 2016 08.14
Hawks Cavaliers Basketball
J. P.
J. P.

Cleveland - Košarkarji Clevelanda so na pol poti v konferenčni finale lige NBA, v kateri so lani pokleknili šele v sklepnem obračunu za šampionske prstane proti Golden Statu. Sinoči so še drugič na domačem parketu dvorane Quicken Loans Arena pustili Atlanto na manj kot sto točkah, tokrat so jo odpravili zelo prepričljivo, s kar 123:98, preden se serija v noči na soboto nadaljuje pri tekmecu doma.

Cleveland ostaja edino še neporaženo moštvo v izločilnih bojih. Tudi Ostroge iz San Antonia so bile resda v prvem krogu brez oddane zmage boljše od Memphisa, a se jim je v drugem že enkrat, čeravno zgolj za točko, zalomilo proti Oklahomi. Cleveland pa, po drugi strani, nadaljuje prepričljivo. Še v nobenem dvoboju ni padel pod magično mejo stotih točk, medtem ko je nasprotnike s čvrsto obrambo že petič zapored pustil pod njo.

Tudi sinoči so gostitelji hitro razrešili vse dvome o zmagovalcu, saj so že na prvi odmor odšli s kar 15 točkami naskoka, ob polčasu pa bili že neverjetnih 36 točk spredaj, po delnem izidu 15:0, med katerim ni Atlanta dosegla koša skoraj štiri minute in pol, iz igre pa kar osem minut in četrt! Razkorak je dosegel že neverjetnih 40 točk (100:60), šele v zadnjem delu so se zmagovalci nekoliko preveč sprostili in dovolili, da so gostje skoraj prepolovoili razliko.

LeBron James je bil najučinkovitejši mož na parketu. Foto: Tony Dejak/AP.


Pri poražencih, ki so izvajali kar 30 prostih metov in le tri zgrešili, se je z dvojnim dvojčkom za 16 točk in 11 skokov izkazal predvsem Paul Millsap, domači pa so vpisali svojevrsten rekord lige, saj ko kar 45-krat (!) sprožili z razdalje in vpisali kar 25 trojk, v prvem polčasu 16, v tem pogledu je bila uspešna deseterica igralcev, največkrat, kar sedemkrat, J. R. Smith, ki je prispeval 23 točk, še štiri več je zmogel neuničljivi LeBron James, medtem ko se je Kevin Love veselil dvojnega dvojčka za 11 točk in 13 skokov.

Pred tem sta bila rekorderja po številu zadetih trojk s po 23 posrečenimi poskusi Orlando leta 2009 in Houston štiri leta pozneje. Spomnimo, rekord v končnici lige je pred dnevi, v četrtem dvoboju prvega kroga s Houstonom, vpisal branilec naslova Golden State, ki je nanizal 21 trojk. Zmage se je vnovič še posebej veselil pomočnik trenerja Clevelanda Larry Drew, ki je med letosa 2010 in 2013 vodil ravno Atlanto.

IZID LIGE NBA

Cleveland Cavaliers : Atlanta Hawks 123:98 - v zmagah 2:0