NBA šampion prodaja prstana za obnovo

Nekdanji ukrajinski košarkar Slava Medvedenko je pri Los Angeles Lakers igral s Kobejem Bryantom in Shaquillom O'Nealom in bil dvakrat prvak lige NBA.
Fotografija: Nekdanji ukrajinski košarkar Slava Stanislav Medvedenko se bo odrekel tudi dvema prstanoma za prvaka lige NBA, da bi lahko denarno pomagal pri obnovi domovine. FOTO: YoutTube
Odpri galerijo
Nekdanji ukrajinski košarkar Slava Stanislav Medvedenko se bo odrekel tudi dvema prstanoma za prvaka lige NBA, da bi lahko denarno pomagal pri obnovi domovine. FOTO: YoutTube

Nekdanji ukrajinski košarkar Slava Medvedenko, ki je s severnoameriško ekipo Los Angeles Lakers v letih 2001 in 2002 osvojil naslov prvaka lige NBA, na dražbi prodaja šampionska prstana. Zdaj 43-letni Ukrajinec, ki je naslova osvojil skupaj z legendarnima Kobejem Bryantom in Shaquillom O'Nealom, bo izkupiček namenil za pomoč ukrajinskim otrokom.

Medvedenko bo denar od dražbe namenil za podporo ukrajinskim otrokom z obnovo šolskih in klubskih športnih objektov, uničenih med vojno, poročajo ameriški mediji.

»Želimo obnoviti šole in športne dvorane, saj je ruska vojska bombardirala več kot sto šol,« je povedal Medvedenko za tiskovno agencijo AP.

»Naša država potrebuje veliko denarja za obnovo, šport in športni objekti pa bodo zadnji na vrsti. V Ukrajino prihaja zima, otroci se morajo igrati v zaprtih prostorih,« je dodal Ukrajinec, ki je oblekel tudi vojaško uniformo.

Njegova šampionska prstana lige NBA naj bi bila vredna najmanj 100.000 dolarjev (98.000 evrov).

Preberite še:

Komentarji: