NBA: Toronto po čudežnem zasuku bliže napredovanju (VIDEO)

Košarkarji Indiane so v petem dvoboju prvega kroga končnice v prvi četrtini vodili že s +17, a ostali praznih rok.

Objavljeno
27. april 2016 09.23
Pacers Raptors Basketball
J. P.
J. P.

Toronto - Košarkarji Indiane so bili na dobri poti, da bi si pripravili vse potrebno, da bi v soboto pred domačimi navijači potrdili preboj v drugi krog končnice lige NBA. V petem dvoboju so namreč na gostovanju pri Torontu v dvorani Air Canada Centre v uvodni tretjini že vodili z izjemnih +17, nato pa jih je visok naskok uspaval do te mere, da so tekmecu dovolili, da je švignil mimo, naposled strl njihov odpor s 102:99 in zdaj vodi s 3:2 v zmagah.

Verjetno so ob zadnjem odhodu na odmor tudi najzvestejši domači privrženci že obupali, saj noben poskus Toronta, da bi ujel goste, ni obrodil sadov. Razlika je bila udobnih 15 točk, nato pa se je Indiani povsem ustavilo. Gostitelji so z delnim izidom 17:2 najprej izenačili, zatem pa z dvema zaporednima trojkama DeMarja DeRozana in Coryja Josepha tudi dokončali popoln zasuk, po katerem jim zdaj - podobno kot že v rednem delu sezone, ko so bili drugi na razpredelnici vzhodne konference, Indiana pa šele sedma - spet kaže bolje glede napredovanja v drugi krog izločilnih bojev.

Pri zmagovalcih, pri katerih je na parket stopilo zgolj devet igralcev, se je daleč najbolj izkazal DeRozan s 34 točkami (prosti meti 12:13), medtem ko se je rezervist Bismack Biyombo veselil dvojnega dvojčka za 10 točk in kar 16 skokov. »Potrpežljivost! Zaostanek te ne sme zbegati ali streti, ostati moraš pri stvari,« je DeRozan pojasnil formulo uspeha. Pri poražencih, ki so zadeli kar trinajst trojk, je bil neustavljiv Paul George z 39 točkami (prosti meti 12:12, pet trojk, met za dve 6:8), primaknil pa je še po osem skokov in podaj.

IZIDA LIGE NBA

Toronto Raptors : Indiana Pacers 102:99 - v zmagah 3:2
Atlanta Hawks : Boston Celtics 110:83 - v zmagah 3:2