NBA: Udrihov Detroit še ni položil orožja (VIDEO)

Košarkarji Detroita še upajo na preboj v končnico, potem ko so sinoči z 90:89 odpravili zadnjeuvrščeni Brooklyn.

Objavljeno
31. marec 2017 08.07
SPO-BKN-BROOKLYN-NETS-V-DETROIT-PISTONS
J. P.
J. P.

Auburn Hills - Čeravno imajo do konca rednega dela sezone lige NBA le še šest dvobojev, od tega štiri gostovanja (prvo že v noči na jutri v Milwaukeeju), košarkarji Detroita vendarle še niso položili vseh upov za napredovanje v izločilne boje. Na desetem mestu vzhodne konference namreč za osmouvrščeno Indiano, ki je še tik nad gladino, zaostajajo za dve zmagi, a imajo tudi tekmo več. 

Sinoči so svoj del posla s skrajnimi napori uspešno opravili, saj so pred 15.804 navijači v domači dvorani The Palace of Auburne Hills z 90:89 spravili na kolena z naskokom najslabšo zasedbo lige Brooklyn, ki ostaja pri pičlih 16 zmagah, medtem ko je Detroit končno prekinil črni niz petih zaporednih porazov in se veselil šele drugič v zadnjih desetih obračunih.

Vendar pa pot do uspeha ni bila lahka, saj so v prvih treh četrtinah večinsko vodili gostje, največ, za devet točk, že v uvodnem delu (16:7). Nazadnje tik pred finišem dvoboja - minuto in pol pred koncem - s 86:82, tedaj pa se jim je ustavilo in so dopustili tekmecu osem zaporednih točk, s čimer je potrdil zmago. Tri desetinke pred zadnjim piskom sirene je poraz s trojko ublažil Justin Hamilton.

Pri Brooklynu je bil s 15 točkami najučinkovitejši Sean Kilpatrick, pri zmagovalcih pa sta bila najbolj pri metu Marcus Morris z 28 točkami (k dvojnemu dvojčku je dodal še 13 skokov) in Ish Smith z 21 točkami, od tega tremi trojkami. Svojo priložnost je solidno izkoristil tudi Beno Udrih, ki je v 16 minutah na parketu prispeval šest točk, pet podaj, tri skoke ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo.

IZIDI LIGE NBA

Detroit Pistons : Brooklyn Nets 90:89 (Beno Udrih 6 točk, 3 skoki, 5 podaj, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 16 minutah)

Chicago Bulls : Cleveland Cavaliers 99:93
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Lakers 119:104
Phoenix Suns : Los Angeles Clippers
Portland Trail Blazers : Houston Rockets