NBA: Vročica na pol poti, 18 točk Dragića (VIDEO)

Košarkarji Miamija so v prvem polčasu Charlottu nasuli kar 72 točk in ga naposled odpravili s 115:103.

Objavljeno
21. april 2016 08.07
NBA/
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija so že na pol poti v naslednji krog končnice lige NBA, potem ko so tudi v drugem dvoboju prvega kroga v dvorani AmericanAirlines Arena, tokrat s 115:103, odpravili zasedbo Charlotta. Tri četrtine so bile poravnane in izenačene, zmagovalca je odločila druga, ki so jo gostitelji dobili s 43:31. Moštvi igrata na štiri zmage, tretji obračun bo v noči na nedeljo.

Tako prepričljiva kot v uvodnem dvoboju, ko je zmagala s kar 123:91, tokrat Vročica ni bila, vseeno pa je bilo več kot dovolj za nov prepričljiv uspeh. V prvi četrtini sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, po rezultatu 17:15 v korist gostov pa so poznejši zmagovalci zmogli devet točk zapored in izdatneje pobegnili, vendar pa sta na prvi odmor zasedbi odšli poravnani.

Po izidu 47:47 sredi drugega dela pa so napočile minute Miamija, ki je tedaj potrdil zmago. Njegov naskok je narastel do +14, moštvo pa ga je več ali manj zadržalo do konca. Bliže kot na sedem točk zaostanka gostje, ki so iz šestnajstih poskusov vpisali eno samo trojko (tekmec pa kar devet), niso več prišli. Predvsem je trener Charlotta Steve Clifford pogrešal učinek Marvina Williamsa, ki ni iz dvanajstih poskusov vpisal niti točke.

Goran Dragić je za dve metal 3:9, trojke pa 3:3. Foto: Mike Ehrmann/AFP.


Kar 72 točk Vročice v prvem polčasu

Vročica je v prvem polčasu dosegla 72 točk, kar je njen rekord v zgodovini izločilnih bojev lige NBA, obenem je že sedemnajstič zapored pred domačimi navijači dosegla stotico in bila že petnajstič v zadnjih 16 domačih obračunih boljša od Charlotta. Ta je v rednem delu sezone zgolj dvakrat prejel 40 točk ali več v eni četrtini, kar se mu je tokrat pripetilo v drugi.

Prvi strelec zmagovalnega moštva je bil vnovič zvezdnik Dwyane Wade z 28 točkami (za dve 11:22), ki je postal osemnajsti košarkar v zgodovini lige, ki je presegel magično mejo 3500 doseženih točk v končnici. Za nameček je bila to njegova jubilejna stota tekma, na kateri je vpisal vsaj 20 točk. Še trije člani prve peterke so prispevali dvomestno število točk.

Med njimi je bil kajpak tudi slovenski as Goran Dragić, ki se je v 28 minutah na parketu ustavil pri 18 točkah (prosti meti 3:4, za dve 3:9, trojke 3:3), dodal pa še dva skoka, štiri asistence in eno blokado. Pri poražencih je moral v zadnji četrtini predčasno v garderobo Francoz Nicolas Batum z zvitim gležnjem, sicer pa je bil najbolj pri metu Kemba Walker z 29 točkami.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Charlotte Hornets 115:103 (Goran Dragić 18 točk, 2 skoka, 4 podaje, 1 blokada v 28 minutah) - v zmagah 2.0
Cleveland Cavaliers ; Detroit Pistons 107:90 - v zmagah 2:0
Los Angeles Clippers : Portland Trail Blazers 102:81 - v zmagah 2:0