Niti izjemni Dragić ni mogel preprečiti poraza Vročice (VIDEO)

Že tretji zaporedni poraz košarkarjev kluba Miami Heat, ki so izgubili tudi na gostovanju v Portlandu.
Fotografija: Miamijeva košarkarja Goran Dragić (levo) in Bam Adebayo (desno) sta se trudila na vse možne načine zaustaviti Portlandovega asa Hassana Whitesida. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Miamijeva košarkarja Goran Dragić (levo) in Bam Adebayo (desno) sta se trudila na vse možne načine zaustaviti Portlandovega asa Hassana Whitesida. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Košarkarji moštva Miami Heat so še tretjič zapored parket v ligi NBA zapustili sklonjenih glav, potem ko so morali v gosteh premoč priznati tudi igralcem kluba Portland Trail Blazers (109:115). Novega neuspeha Vročice ni mogel preprečiti niti dolgoletni slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je bil najboljši strelec Miamija.

Izkušeni Ljubljančan, ki je tekmo vnovič začel s klopi, je v 31 minutah zbral 27 točk (prosti meti: 6:7, za dve: 3:7, za tri: 5:13). Za nameček je v statistiko vpisal še sedem asistenc, štiri skoke in eno ukradeno žogo, dve pa je izgubil.


Za goste, ki so nastopili brez Jimmyja Butlerja in Tylerja Herra, je prvič zaigral Andre Iguodala, ki je bil med letoma 2013 in 2019 član (šampionske) zasedbe Golden State Warriors. Toda ob ognjenem krstu v Miamijevem dresu ni ravno blestel, saj je v 23 minutah dosegel vsega dve točki.

Največ zaslug, da je zmaga ostala doma, je imel Damian Lillard, ki je bil s 33 točkami najboljši strelec tekme v Portlandu. Več kot dvajset sta jih za gostitelje nanizala tudi Gary Trent (22) in Trevor Ariza (21).

Drugi izidi – Atlanta Hawks : New York Knicks 140:135 – po podaljšku, Philadelphia 76ers : Chicago Bulls 118:111, Washington Wizards : Memphis Grizzlies 99:106, Houston Rockets : Utah Jazz 113:114, Cleveland Cavaliers : Los Angeles Clippers 92:133. 

Komentarji: