Norih zadnjih 14 minut Gorana Dragića (VIDEO)

Košarkarji Miamija so bili s 124:108 boljši od Phoenixa, Ljubljančan je dosegel 25 točk, od tega 20 v zadnjih 14 minutah.
Fotografija: Goran Dragić je izenačil svoj strelski rekord v sezoni. FOTO: Joe Camporeale/Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić je izenačil svoj strelski rekord v sezoni. FOTO: Joe Camporeale/Reuters

Moštvo Miami Heat ostaja vodilno v jugovzhodni skupini košarkarske lige NBA tudi po osmem odigranem dvoboju, v katerem se je sinoči dokopalo do že šeste zmage, na gostovanju pred 15.498 gledalci v dvorani Talking Stick Resort Arena je bilo s 124:108 prepričljivo boljše od Phoenixa, ki je imel pred dvobojem enak izkupiček petih zmag in dveh porazov. Vročica se je tako hitro pobrala po težkem predvčerajšnjem porazu proti Denverju Vlatka Čančarja.


Izenačen rekord sezone


Med ključnimi možmi sinočnje zmage je bil tudi prekaljeni Ljubljančan Goran Dragić, ki je izenačil svoj strelski rekord v sezoni – v 31 minutah na parketu je namreč dosegel kar 25 točk (prosti meti 2:3, za dve 4:9, trojke 5:7), dodal pa še šest skokov, štiri asistence in dve izgubljeni žogi. Pet trojk je vknjižil drugič v sezoni, v minuli je bil tako uspešen le enkrat. Še posebej učinkovit je bil Dragić sinoči v drugem polčasu, v zadnjih dveh minutah tretje četrtine je prispeval kar 10 točk, enako tudi v zadnjem delu.


Phoenix vodil le enkrat


Zmaga Vročice ni bila vprašljiva niti za trenutek. Gostitelji so namreč vodili enkrat samkrat v dvoboju, pri rezultatu 3:2, odslej se je tehtnica ves čas prevešala na stran tekmecev. Potem ko je bil izid nazadnje poravnan ob koncu prvega polčasa (57:57), je Miami hitro vrnil udarec in z devetimi zaporednimi točkami znova udobno pobegnil. Phoenix je do zadnjega odmora še brcal in se vračal v igro, v končnici pa na manj kot sedem točk zaostanka ni mogel več priti.

Goran Dragić je podivjal v drugem polčasu. FOTO: Joe Camporeale/Reuters
Goran Dragić je podivjal v drugem polčasu. FOTO: Joe Camporeale/Reuters


Ponoči proti Jezernikom


V zmagovalni vrsti je bil še učinkovitejši od Ljubljančana Jimmy Butler s 34 točkami (prosti med 10:10), medtem ko se je Bam Adebayo razveselil dvojnega dvojčka za 15 točk in 10 skokov. Pri poražencih sta izstopala Aron Baynes s 23 točkami in Devin Booker s točko manj. Miami priložnosti za počitek ne bo imel, saj ga že v noči na jutri čaka novo gostovanje, tokrat pri Jezernikih iz Los Angelesa, ki so izgubili le v uvodnem dvoboju sezone, nato pa že šestkrat zapored zmagali.

Preberite še:

Komentarji: