Nov navdahnjen Dončićev večer: le en skok do dvojnega dvojčka (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je ob novem porazu Dallasa (106:118 proti New Yorku) prispeval 18 točk in 9 skokov.
Fotografija: Luka Dončić je v zadnjih osmih minutah in pol dosegel 10 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je v zadnjih osmih minutah in pol dosegel 10 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters

Dallas – Čeprav slovenski košarkarski biser Luka Dončić v svoji krstni sezoni v ligi NBA nadaljuje odlične in navdahnjene predstave – še devetič zapovrstjo je vknjižil dvomestno število točk –, pa se njegov Dallas nikakor ne more otresti začetnega krča, saj je šel sinoči že sedmič na kolena, šestič zapored. Tudi več kot 20.000-glavi avditorij v domači dvorani American Airlines Center mu ni pomagal, da bi strl odpor Kratkohlačnikov iz New Yorka, ki so bili, predvsem po zaslugi poletne tretje četrtine, boljši s 118:106. Telički drsijo po razpredelnici navzdol, ta hip so predzadnje moštvo zahodne konference, le pred Phoenixom nekdanjega selektorja Igorja Kokoškova.


Najboljši po Jordanu in Birdu


Šele 19-letni Luka Dončić je bil ponovno med najopaznejšimi možmi na parketu, saj se je, drugič v sezoni, povsem od blizu spogledoval z dvojnim dvojčkom, na katerega pa še čaka. Prispeval je namreč 18 točk (prosti meti 0:1, za dve 6:9, trojke 2:6), dodal pa še devet skokov, šest asistenc in eno ukradeno žogo, medtem ko si je privoščil tudi štiri napake. Njegovo povprečje v dosedanjem delu sezone je 19,5 točke, 6,4 skoka in 4,5 podaje na dvoboj – to so številke, s kakršnimi sta se v preteklosti kot novinca v ligi NBA lahko pohvalila le legendarna Michael Jordan in Larry Bird, toda nobeden od njiju že v najstniških letih.

Spogledoval se je z dvojnim dvojčkom. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Spogledoval se je z dvojnim dvojčkom. FOTO: Ronald Martinez/AFP


Deset točk v zadnji četrtini


Prvi polčas je bil še razmeroma izenačen. Tik pred glavnim odmorom so se gostitelji z delnim izidom 10:2 dokopali do nekoliko izdatnejšega vodstva sedmih točk, ki pa je skopnelo že takoj v začetku tretje četrtine. New York se je do konca tega dela odlepil na udobnih 14 točk razlike, priigrano pa brez težav čuval do konca dvoboja in tretje zmage v sezoni. Dončić je zares izstopal v zadnjih osmih minutah in pol obračuna, v katerih je prispeval kar deset točk, nazadnje tudi dve trojki. Ni pa bil Ljubljančan najuspešnejši novinec na parketu, pri zmagovalcih je Allonzo Trier z nezgrešljivim metom za dve točki (7:7) prispeval 23 točk, enako kot Dennis Smith Jr. pri Dallasu, ki bo skušal najdaljši niz brez zmage po začetku prejšnje sezone prekiniti šele v noči na sredo v domačem dvoboju z Washingtonom, ki je v podobni rezultatski krizi, saj prav tako že pet tekem ni zmagal.

Že sedmega Dallasovega poraza v sezoni ni mogel preprečiti. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Že sedmega Dallasovega poraza v sezoni ni mogel preprečiti. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters


IZIDI LIGE NBA


Dallas Mavericks : New York Knicks 106:118 (Luka Dončić 18 točk, 9 skokov, 6 podaj, 1 ukradena žoga, 4 izgubljene žoge v 35 minutah)

Orlando Magic : Los Angeles Clippers 95:120
Brooklyn Nets : Houston Rockets 111:119
Chicago Bulls : Indiana Pacers 105:107
Washington Wizards : Oklahoma City Thunder 111:134
Utah Jazz : Memphis Grizzlies 100:110
Phoenix Suns : Toronto Raptors 98:107
Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 116:99

Preberite še:

Komentarji: