Nova velika čast za Luko Dončića

Slovenski as izbran v ekipo desetletja evrolige.

Objavljeno
24. marec 2020 18.27
Posodobljeno
24. marec 2020 19.37
Luka Dončić je pred selitvijo v ZDA z Real Madridom osvojil evroligo in bil MVP zaključnega turnirja. FOTO: Reuters
STA
STA
Barcelona - Slovenskega košarkarskega asa Luko Dončića je doletela nova čast. Evroliga ga je kot tretjega izbrala v ekipo najboljših desetih igralcev zadnjega desetletja (2010- 2020).

Pred njim so v ekipo desetletja pri evroligi imenovali Španca Juana Carlosa Navarra in Američana Kyla Hinesa.

Dončića, nekdanjega člana Real Madrida, zdaj pa zvezdnika Dallasa v ligi NBA, so najprej uvrstili med 50 nominirancev, nato pa so o desetih igralcih odločali navijači, novinarji ter kapetani in trenerji 18 ekip evrolige.

Glasovi vsake od funkcij so prispevali 25 odstotkov celotnih točk. V glasovanju navijačev je bil slovenski as na sedmem mestu. Evropski prvak s Slovenijo leta 2017 je v Real odšel s 13 leti, pet let pozneje je z njim postal tudi evropski prvak. Takrat so ga razglasili za najkoristnejšega igralca (MVP) evrolige, to je postal kot najmlajši igralec.
 

Lepa gesta Bogdanovića


Hrvaški košarkarski reprezentant in član ekipe Utah Jazz Bojan Bogdanović pa je bolnišnici v Mostarju doniral 50.000 ameriških dolarjev. Boganović je tako svojim someščanom pomagal v boju proti novemu koronavirusu, denar pa je namenjen nakupu respiratorjev. »V imenu mostarske bolnišnice ter vseh pacientov, za katere dnevno skrbimo, iskreno hvala Bojanu in njegovi družini v upanju, da nam bodo tudi drugi, ki imajo to možnost, sledili njegovemu vzoru in pomagali v teh težkih časih. Vsakršna pomoč je dobrodošla,« so sporočili iz mostarske bolnišnice.

Tudi Dončić je pokazal veliko srce, ko je sporočil, da bo prek svoje fundacije Uresničimo sanje daroval finančna sredstva.