Sage je konec: Kralj James prihaja v Los Angeles!

LeBron James je hitro končal najbolj pereče vprašanje tega poletja v NBA, podpisal je z Los Angeles Lakers.
Fotografija: LeBron James se seli k Los Angeles Lakers. FOTO: Jae C. Hong/Ap
Odpri galerijo
LeBron James se seli k Los Angeles Lakers. FOTO: Jae C. Hong/Ap

Eden najboljših košarkarjev na svetu LeBron James je podpisal štiriletno pogodbo z Los Angeles Lakers. S tem so se končala večmesečna ugibanja, kjer bo zvezdnik nadaljeval kariero. Pogodba je vredna 154 milijonov dolarjev, podpisal jo je za štiri leta. 

»LeBron James, štirikratni MVP lige NBA, trikrat MVP finala, 14-kratni udeleženec tekme All Stars in dvakratni olimpijski prvak je sklenil štiriletno pogodbo z Los Angeles Lakers,« se je glasilo sporočilo, ki ga je objavilo njegovo managersko podjetje Klutch Sports Group. 

V petek je LeBron objavil, da ne bo izbral dodatnega leta s Clevelandom in postal prosti agent na tržnici. Los Angeles Lakers so bili ves čas favoriti, a so mediji v ZDA ugibali, da bo LeBron najprej počakal, da z njimi podpiše še kakšen zvezdnik, preden se jim bo pridružil. Ko je Paul George podaljšal zvestobo Oklahomi, je prestop zgledal negotov, a je Kralj James vseeno podpisal pogodbo in končal največjo zgodbo letošnje tržnice v NBA. Zdaj v zraku ostaja le še usoda Kawhija Leonarda, ki bi se Jamesu morda lahko pridružil pri Jezernikih. 

In kakšni so odzivi na njegov prestop? Košarkarskemu zvezdniku se je na svoj način poklonil švedski nogometni bog Zlatan Ibrahimović, ki je na Instragramu zapisal: »Zdaj ima L. A. boga in kralja!«



James, ki je igral v zadnjih osmih finalih lige NBA, se je za odhod iz Clevelanda odločil zaradi ponavljajočih porazov v finalih in nemoči proti ekipam iz zahoda. Cleveland je izgubil tri od zadnjih štirih final proti Golden State Warriors oziroma leta 2015. James ima v Los Angelesu hišo in medijsko podjetje, njegova želja pa je, da bi Lakers znova postal velik in pomemben klub v ligi NBA, hkrati pa želi z vso pozornostjo, ki jo prinese Los Angeles, postati prvi športni miljarder v ZDA. 

Od nedeljskega začetka podpisovanja pogodb s prostimi igralci se je zgodilo kar nekaj odmevnih prestopov. Že omenjeni George bo z Russom Westbrookom in Carmelom Anthonyjem vztrajal pri tem, da z Oklahomo poizkuša osvojiti prstan, Chris Paul je dobil štiriletno pogodbo v Houstonu, ki bo spet bržkone najbolj resen konkurent Golden Statu, Kevin Durant še dve leti ostaja pri prvakih, Trevor Ariza se je preselil v Phoenix. 

Pomembno okrepitev je dobil tudi Dallas Luke Dončića, pod koš so iz Los Angeles Clippers pripeljali DeAndreja Jordana. Telički so tako zapolnili največjo vrzel v svoji ekipi, že v prvi sezoni naveze Dončić - Smith Jr. - Jordan se bodo spogledovali s končnico. 

Komentarji: