Odlična strelska večera Dragića in Dončića za novi zmagi (VIDEO)

Goran Dragić je bil s 27 točkami junak zmage Miamija nad prvaki, Luka Dončića je k zmagi Dallasa nad Indiano prispeval točko manj. 
Fotografija: Luka Dončić po premoru spet igra izvrstno. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić po premoru spet igra izvrstno. FOTO: Reuters

Miami je v svoji dvorani na Floridi gostil prvake iz Golden Stata, Goran Dragić pa je prikazal daleč najboljšo predstavo, odkar se je vrnil po poškodbi. Trener Eric Spoelstra skrbno pazi na njegove minute, tokrat pa je Dragić eksplodiral že v prvem polčasu in Golden Statu nasul kar 25 točk, ob koncu tekme se je v le 20 minutah na parketu ustavil pri 27 točkah in končal z +/- indeksom 13, daleč najvišjim pri Miamiju.

Dragić je zadel sedem od 11 metov iz igre, od tega štiri od sedmih poizkusov za tri točke, zadel pa je tudi vseh devet prostih metov. Miami je na koncu prišel do zelo pomembne zmage s 126:125, čeprav je bila zvezdniška trojka prvakov zelo razpoložena: Kevin Durant je dosegel 29 točk, Klay Thompson 36, Steph Curry pa 24. 



Novo odlično tekmo ima za seboj tudi Luka Dončić, ki je v svoji krstni sezoni v ligi NBA v žep pospravil novega dvojnega dvojčka, tokrat je dosegel 26 točk in 10 skokov, Dallas pa je v svoji dvorani s 110:101 premagal Indiano. Dončić po All-Star premoru spet meče mnogo bolj natančno, tokrat je za 26 točk porabil 16 metov iz igre in jih devet tudi zadel, od tega tri trojke iz 8 poizkusov, v statistiko pa je vpisal še sedem asistenc in prav toliko izgubljenih žog. 

Napake se Dončiću v zadnjem obdobju kar vrstijo, trener Rick Carlisle pa je takole pojasnil razloge zanje: »Morate se zavedati, da so nasprotne obrambe zdaj pozorne predvsem na Dončića in njegove čarovnije, v vsakem napadu ga skušajo zvabiti v past ali ga podvajajo, kar mu jemlje veliko energije. Ob tem pa mu poizkušamo dopovedati, da bo težko vrgel podajo nasprotniku skozi nos, ki bo ven prišla skozi njegovo zadnjico in padla soigralcu v roke, če se tako izrazim, a vse to je sestavni del učenja, skozi katerega mora vsak mladi igralec v ligi.« Dončić se je z dvojnim dvojčkom tudi poslovil od najstniških let, danes praznuje svoj 20. rojstni dan. 



K zmagi Dallasa sta tokrat pomemben delež prispevala tudi Jalen Brunson s 24 in Tim Hardaway Jr. z 20 točkami. Pravo poslastico sta navijačem uprizorila Milwaukee in Sacramento, v Kaliforniji je odločal podaljšek, po katerem so s 141:140 zmagali Bucks. Pri Milwaukeeju je Eric Bledsoe dosegel trojnega dvojčka (26 točk, 12 skokov, 13 asistenc), Giannis Antetokounmpo pa je bil tokrat s 17 točkami nekoliko bolj zadržan. Pri Sacramentu je blestel Buddy Hield z 32 točkami. 

Zelo zanimivo je bilo tudi v Los Angelesu, kjer so pri Lakers gostovali New Orleans Pelicans. Ekipi sta bili v središču pozornosti zaradi menjave Anthonyja Davisa, ki je nato padla v vodo, odnosi na relaciji New Orleans - Los Angeles pa so se precej zaostrili. Tokrat je za Pelicans zaigral tudi Davis in v 20 minutah dosegel 22 točk, Lakers pa so vseeno zmagali s 125:119 predvsem po zaslugi 33 točk in 10 asistenc LeBrona Jamesa

Preberite še:

Komentarji: