Odločitev o usodi evrolige 24. maja

Če bodo razmere dopuščale, bodo evropsko košarkarsko sezono dokončali med 4. in 26. julijem.
Fotografija: Odlični branilec Shane Larkin je najzaslužnejši za vodstvo Anadoluja Efesa na lestvici evrolige. FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Odlični branilec Shane Larkin je najzaslužnejši za vodstvo Anadoluja Efesa na lestvici evrolige. FOTO: Euroleague

Končna odločitev o usodi košarkarske evrolige v sezoni 2019/20, ki je bila prekinjena 12. marca, bo znana 24. maja, je sklep današnjega sestanka z vsemi klubi. Vodstvo tekmovanja načrtuje, da bi sezono –  če se bodo zdravstvene razmere normalizirale – dokončali med 4. in 26. julijem.

V tem obdobju bi na eni lokaciji, ki še ni izbrana, brez navzočnosti gledalcev odigrali manjkajočih 54 tekem iz rednega dela, nato pa priredili zaključni turnir, na katerem bi namesto štirih moštev nastopila najboljša osmerica iz rednega dela tekmovanja. Šest kol pred koncem rednega dela je v najboljšem položaju Anadolu Efes, ki je na 28 tekmah dosegel 24 zmag in doživel štiri poraze.

Zasedbi iz Istanbula sledijo Real Madrid in Barcelona (oba 22-6), CSKA Moskva in Maccabi Tel Aviv (oba 19-9), Pantahinaikos (14-14), Himki in Fenerbahče (oba 13-15), Žalgiris, Valencia, Olympiakos, Armani Milano in Baskonia (vsi 12-16), Crvena zvezda (11-17), Asvel (10-18), Alba Berlin (9-19), Bayern München in Zenit St. Peterburg (oba 8-20).
 

Komentarji: