Olimpija z zmago na reprezentančni premor

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi državnega prvenstva premagali Zlatorog s 84:77.

Objavljeno
26. november 2018 23.09
Posodobljeno
26. november 2018 23.11
Jusuf Sanon je tokrat k zmagi prispeval 15 točk. Foto Roman ŠŠipić/Delo
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Laško - Petrol Olimpija in Zlatorog sta bila pred srečanjem na petem in šestem mestu soseda na sredini lestvici s po štirimi zmagami in porazoma, kar je obetalo zanimiv in izenačen boj, kar se je tudi zgodilo.

Po začetnem vodstvu domačih je Olimpija v drugem delu uvodne četrtine povedla, vendar je zaključek povsem pripadel Laščanom, ki so ta del dobili s petimi točkami naskoka. Prednost je v drugi četrtini še nekoliko narasla, vendar pa so gostje nato zaigrali odločneje in po izmenjavah vodstva je Olimpija na odmor ob polčasu odšla s tremi točkami prednosti.

Po začetnem vodstvu Ljubljančanov v tretjem delu igre so znova pobudo prevzeli Laščani in po košu ter dodatnem prostem metu Nejca Bariča prišli do najvišje prednosti osmih točk (57:49). A so se Ljubljančani znova približali in v zadnji četrtini sta si ekipi znova podajali roko v vodstvu, a so bili posebej v drugem delu več v rahli prednosti gostje. Ko je Luka Šamanić dve minuti in 25 sekund pred koncem povišal na 82:76 je že dišalo po zmagi Olimpije. Ta je peto v sezoni DP na koncu dokaj zanesljivo tudi zabeležila ter unovčila veliko prednost v skokih (46:27).
 

Pri Laščanih zatajila klop


Vsi člani prve peterke Laščanov so dosegli dvomestno število točk, največ jih je dal Barič (20), nihče izmed rezervistov pa ni zadel. Na drugi strani se je pri gostih med strelce vpisalo devet košarkarjev, med katerimi je bil najučinkovitejši Šamanić (17).
Petrol Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v Tivoliju 4. decembra, kjer jo čaka Ilirija, 7. decembra se bo nadaljevala ligo Aba na Hrvaškem s tekmo pri Cedeviti, 11. decembra pa bo na vrsti še preizkušnja v ligi prvakov v Strasbourgu.

Zlatorog bo po reprezentančnem premoru naslednjo domačo prvenstveno tekmo igral 8. decembra v Domžalah s Helios Suns.