Olimpijinih borbenih 32 minut je bilo premalo (VIDEO)

Ljubljanski košarkarji so v desetem dvoboju lige ABA vpisali sedmi poraz, s 95:82 jih je odpravila Cedevita.
Fotografija: Jan Špan je zadel štiri trojke in prispeval 20 točk. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Jan Špan je zadel štiri trojke in prispeval 20 točk. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Zagreb – Košarkarji Petrola Olimpije so v regionalni ligi ABA v desetem dvoboju vpisali že sedmi poraz, na gostovanju predvsem v zadnji četrtini niso našli rešitve proti Cedeviti, ki se je veselila četrte zaporedne zmage, tokrat s 95:82. Na zadnji odmor sta zasedbi odšli z le točko razlike, nato pa so Zagrebčani z delnim izidom 15:2 hipoma razrešili vse dvome o zmagovalcu. Pri poražencih je z 20 točkami, od tega štirimi trojkami, izstopal Jan Špan, 14 jih je dodal Mirza Begić.


V torek v Strasbourg


Četa trenerja Saše Nikitovića je v uvodnih treh četrtinah z borbeno in kakovostno igro brez težav držala stik s Cedevito, pri kateri sta bila strelsko najbolj razpoložena Američana James Bell s 23 in Justin Cobbs z 20 točkami. Ljubljansko zasedbo že v torek čaka nadaljevanje lige prvakov in gostovanje v Franciji – v osmem kolu jo bo pričakal Strasbourg. V ligi ABA pa ji bo prihodnjo soboto v domačem derbiju v Stožicah na nasprotni strani stala Krka, ki je s tekmo manj prav tako pri treh zmagah.


Odločile izkušnje


»Uvodnih 32 minut tekme smo odigrali zelo dobro in bili vseskozi v igri za zmago. Na koncu se je uspeha razveselila v tem trenutku kakovostnejša in izkušenejša ekipa. Če pogledamo seznam Cedevitinih igralcev, vidimo, da so v najboljših košarkarskih letih, to pa pomeni, da gre za izkušene fante. To je v ključnih trenutkih prelomilo dvoboj, saj nismo našli odgovora na tekmečevo igro v zadnjih osmih minutah obračuna,« je pod doseženo potegnil črto trener Saša Nikitović.

Preberite še:

Komentarji: