Philadelphia se je vrnila v igro, Denver premagal Portland (VIDEO)

Košarkarji Philadelphie so iz Toronta vračajo z izenačeno serijo, Denver pa je bolje začel dvoboj s Portlandom. 
Fotografija: Kawhi Leonard v obrambi lahko krije vse igralce Philadelphie razen Joela Embiida, zato ga trener Toronta Nick Nurse uporablja, da ustavi najbolj "vročega" posameznika. Na sliki v dvoboju z JJ Reddickom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kawhi Leonard v obrambi lahko krije vse igralce Philadelphie razen Joela Embiida, zato ga trener Toronta Nick Nurse uporablja, da ustavi najbolj "vročega" posameznika. Na sliki v dvoboju z JJ Reddickom. FOTO: Reuters

Po prvi tekmi in gladki zmagi Toronta navijači Philadelphie niso imeli prav veliko razlogov za optimizem, košarkarji kanadske ekipe so jih nadigrali. Tokrat so v obrambi prestavili v višjo prestavo in z agresivno igro vsaj omejili vpliv Kawhija Leonarda, na koncu so zmagali s 94:89.

Philadelphia je tekmo dobro začela in že do polčasa povedla s trinajstimi točkami razlike, Toronto pa se je v drugem delu bližal, približal pa se ni. Veliko zaslug za to ima Jimmy Butler, edini iz velike četverice 76ers, ki si zna sam ustvariti priložnost za met. Tokrat je dosegel 30 točk in 11 skokov, ob tem je garal tudi v obrambi. Philadelphia je prišla do zmage, čeprav Joel Embiid zaradi poškodovanega kolena ni bil pravi, dosegel je le 12 točk, še manj učinkovita sta bila Ben Simmons (6) in Tobias Harris (9). 

Pri Torontu je glavnino bremena nosil Leonard s 35 točkami, 7 skoki in 6 asistencami, imel je tudi zelo dober met iz igre 13/24. Na parketu je bil skoraj 42 minut, toliko kot Kyle Lowry, ki se je ustavil pri 20 točkah, eno več je dosegel tretji zvezdnik Pascal Siakam. Dvoboj z Embiidom je nevtraliziral tudi Marca Gasola, ki je tokrat v 35 minutah dosegel le pet točk, a je za igro Toronta Gasol precej bolj pomemben v obrambi, kjer se je vnovič izkazal.


 

Denver na prvi tekmi presenetil Portland


Košarkarji Denverja so bili drugi nosilici zahodne konference, zato bi proti Portlandu morali veljati za favorite, a jim tokrat pred začetkom serije nihče ni pripisoval večjih možnosti. Denver proti San Antoniu ni navdušil, napredovali so šele po zmagi na sedmi tekmi, na drugi strani pa ima Portland v svojih vrstah izjemno razigranega Damiana Lillarda, ki je ob Kevinu Durantu prvo ime letošnje končnice. 

Prva tekma se je zato nekoliko presenetljivo končala z zmago Denverja s 121:113 v svoji dvorani. Zvezdniški dvoboj je dobil Nikola Jokić, dosegel je 37 točk in devet skokov ob metu iz igre 11/18, tokrat so se Nuggets lahko zanesli tudi na prispevek Jamala Murrayja, ki se je ustavil pri 23 točkah in osmih asistencah ob solidnem metu iz igre 8/15. 

Tudi Lillard je v noči na torek blestel, tokrat je Dame zbral 39 točk (12/21), drugi zvezdnik CJ McCollum 16, vnovič pa se je izkazal Enes Kanter, ki priložnost dobiva zaradi poškodbe Jusufa Nurkića, tokrat je dosegel 26 točk in 7 skokov. Tudi druga tekma serije bo v Koloradu in če bo Portland uspel izenačiti, bo serija povsem odprta. 

Komentarji: