Philadelphia stopila na plin in izenačila, povratek Clippers za zgodovino (VIDEO)

Košarkarji Philadelphie so prvo tekmo presenetljivo izgubili, na drugi pa premagali Brooklyn s kar 145:123.
Fotografija: Ben Simmons je pokazal enega redkih prebliskov. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ben Simmons je pokazal enega redkih prebliskov. FOTO: AFP

Philadelphia je končnico začela z eno najmočnejših ekip v ligi, vse razen uvrstitve v konferenčni finale bo za 76ers razočaranje, zato je bil poraz na prvi tekmi z Brooklynom v svoji dvorani precej zaskrbljujoč za domače navijače. Na drugi tekmi so se vendarle ogreli in s kar 145:123 zmleli Nets, ki se v New York vračajo z izenačeno serijo in dobrimi možnostmi pred svojimi navijači, kjer bosta naslednji dve tekmi.

Pred končnico je bilo veliko govora o poškodbi Joela Embiida, a mu koleno ni povzročalo večjih težav, zbral je 23 točk in 10 skokov, čeprav je na parketu preživel le slabih 21 minut. Trener Brett Brown ga je lahko v drugi polovici tekme posadil na klop, saj je bila rezultatsko že odločena. Izkazal se je tudi Ben Simmons s trojnim dvojčkom, dosegel je 18 točk, 10 skokov in 12 asistenc, tudi Tobias Harris je z 19 točkami prispeval svoj delež.


 

Clippers z zgodovinskim povratkom


Košarkarjem Los Angeles Clippers pred serijo z Golden Statom nihče ni pripisoval večjih možnosti, za ekipo Doca Riversa je bila že uvrstitev v končnico lep dosežek, na prvi tekmi pa so branilci naslova gladko slavili in zdelo se je, da se bodo napovedi uresničile. 

Tudi na drugem srečanju v Oracle Areni v Oaklandu je bil Golden State prepričljiv v prvem polčasu, čeprav so že na začetku prve četrtine izgubili DeMarcusa Cousinsa, ki si je poškodoval stegensko mišico in je najbrž že končal sezono. Golden State je vodil za kar 31 točk, na začetku tretje četrtine je Steph Curry hitro dobil četrto osebno napako in sedel na klop, takrat pa se je začel zgodovinski povratek Clippers. 

DeMarcus Cousins ima res smolo s poškodbami, tokrat si je ob padcu najbrž natrgal stegensko mišico, nato je s pomočjo osebja odšepal v garderobo, od koder se ni več vrnil. FOTO: AFP
DeMarcus Cousins ima res smolo s poškodbami, tokrat si je ob padcu najbrž natrgal stegensko mišico, nato je s pomočjo osebja odšepal v garderobo, od koder se ni več vrnil. FOTO: AFP


Vodil ga je Lou Williams, ki je dosegel kar 36 točk in 11 asistenc, zadel je tudi dva pomembna meta v končnici tekme, s katerima je rezultat izenačil. Los Angeles je povedel s trojko novinca Landryja Shameta 15 sekund pred koncem, v naslednjem napadu pa je imel Curry možnost, da s trojko odloči tekmo, a je met zgrešil, do žoge je prišel Montrezl Harrell. prvaki so storili osebno napako in Harrell je z dvema prostima metoma zapečatil tekmo. 

To je bil največji povratek v zgodovini tekem končnice v ligi NBA, še nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi zaostanka z 31 točkami. Clippers se v Los Angeles vračajo z neverjetno zmago, ki jim bo zagotovo dala še dodatno samozavest, Steva Kerra pa čaka kar nekaj dela, da svojo ekipo čim prej spravi v šampionsko formo.



Curry je tekmo končal z 29 točkami, Kevin Durant jih je prispeval 21, Klay Thompson pa 17, vsi trije pa so odigrali manj kot 35 minut. 

Komentarji: