Pilot v helikopterju je bil čist

Obdukcija je pokazala, da nihče od umrlih sopotnikov Kobeja Bryanta ni užival nevarnih substanc.

Objavljeno
16. maj 2020 08.33
Posodobljeno
16. maj 2020 08.48
Kobe Bryant je bil eden najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: Reuters
P. Z., STA
P. Z., STA
V telesu pilota helikopterja, na katerem je bil v času nesreče tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, niso našli sledi drog ali alkohola. Tako je pokazalo poročilo obdukcije.

Petdesetletni Ara Zobayan je upravljal plovilo, v katerem je ob nesreči v Kaliforniji umrlo osem ljudi, med njimi tudi nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers in njegova 13-letna hčerka Gianna.

Preiskava nesreče je pokazala, da je helikopter 26. januarja v trenutku nesreče potoval s hitrostjo 296 km/h, helikopter pa je pred tem v gosti megli hitro izgubil na višini in zadel ob hribovito območje zahodno od Los Angelesa.

image
V Staples Centru v Los Angelesu so se navijači poklonili spominu na Kobeja Bryanta ib njegovo hčerko Gianno. FOTO: Reuters


Po poročilu petkove avtopsije je vseh devet udeležencev nesreče utrpelo nenadne hude poškodbe notranjih organov. Umrli pa so takoj po strmoglavljenju na pobočju nad Calabasasom.
 

Našli le ritalin


V krvi 41-letnega Bryanta so našli sledi zdravila ritalin, ki se uporablja za zdravljenje narkolepsije, nihče od udeleženih v nesreči pa v telesu ni imel sledi drog ali alkohola.

Bryant je z Los Angeles Lakers osvojil pet naslovov prvaka v ligi NBA in bil 18-krat izbran na tekmo vseh zvezd. Leta 2008 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige, dvakrat pa je bil MVP finala (2009 in 2010).