Po Remsu Nesterović

Na mestu generalnega sekretarja KZS je Iztoka Remsa po dveh desetletjih zamenjal Rašo Nesterović.

Objavljeno
03. november 2014 20.43
jer*Radoslav - Rašo Nesterović
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dolgoletni generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems je danes po dveh desetletjih zapustil vroči stolček, mesto pa prepustil nekdanjemu reprezentantu Rašu Nesteroviću, ki ga je danes soglasno (in usklajeno z vodstvom zveze) ustoličil izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Osemintridesetletni Ljubljančan, ki je na slovenskih parketih branil barve izključno Uniona Olimpije, sicer pa si je nabiral mednarodne izkušnje, debelo desetletje tudi onstran luže v ligi NBA, se je v funkcionarski vlogi znašel predlanskega junija, ko je postal drugi mož KZS. V začetku letošnjega leta se je omenjal kot potencialni predsednik ljubljanskega kluba, a se je načrt izjalovil. Štiriletno vodenje pisarne bo prevzel že jutri.

Rems, nekdaj mednarodno uveljavljeni košarkarski sodnik, ki je več kot tri desetletja dolgo kariero delilca pravice sklenil jeseni leta 2008 (tedaj mu je mednarodna zveza tudi podelila zlato piščalko za posebne zasluge), je bil na KZS vse od leta 1994, poleti pa je za las izgubil mesto v izvršnem odboru FIBA Europe. O menjavi na mestu generalnega sekretarja se je šušljalo že pred lanskim eurobasketom, Rems pa ostaja sodelavec KZS, saj bo s svojimi dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami še naprej pomagal kot svetovalec.

»Najprej zahvala Iztoku za vse, kar je storil za slovensko košarko. Od jutri bomo zvezo vodili drugi ljudje, a smernice ostajajo nespremenjene. Poudarek bo še vedno na krepitvi zveze na vseh področjih, naša poglavitna naloga pa iskanje in ustvarjanje mladih, nadebudnih košarkaric in košarkarjev. Še več pomena bomo dali pomoči klubom v težkem položaju in obenem krepitvi odnosov z obema krovnima organizacijama, FIBA in FIBA Europe,« je poudaril Nesterović, tudi eden od treh ambasadorjev lanskega eurobasketa na slovenskih tleh.

»V življenju pride čas za spremembe. Ko sem sam začutil, da jih potrebujem, smo se s predsednikom pogovarjali, kaj lahko storimo, in očitno je bila rešitev tako blizu, da je sprva niti videli nismo. Vesel sem, da je eno obdobje za mano, še bolj pa me veseli, da se je našel kandidat z veliko izkušnjami, ki mu seveda želim vse najboljše,« pa je pod opravljeno potegnil črto dosedanji generalni sekretar Rems.